MOSTARSKI DERBI Jakirović: "Nema skidanja noge s gasa", Dudić: "Želim pobijediti na terminu, a ne Zrinjskog"

BHT Premijer liga, mostarski derbi, Zrinjski Mostar, Velež
Hercegovina.info

U prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana je pressica uoči novog gradskog derbija između Zrinjskoga i Veleža koji će se održati sutra s početkom u 20 sati.

Novinarima, ali i cijeloj javnosti obratili su se treneri Sergej Jakirović i Feđa Dudić te kapetani obje momčadi Nemanja Bilbija i Denis Zvonić.

BHT Premijer liga,mostarski derbi,Zrinjski Mostar,Velež

"Stanje je dobro. Mi smo već ostvarili rezultatski cilj prije nekoliko kola i sada uživamo u utakmicama do kraja. Svjesni smo da se neki klubovi bore za 'goli život', no pred nama je gradski derbi i utakmica za prestiž u kojoj svatko voli pobijediti. Teško je igrati ovaj derbi, svi se boje greške i vidjelo se to zadnji put kad je bilo 'stisnuto'. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nova tri boda Bez obzira na osiguranu titulu, nema 'skidanja noge' s gasa. Idemo odgovorno do kraja, iako su neki mislili da ćemo mi sada slabije igrati", rekao je Sergej Jakirović, strateg Plemića.

Feđa Dudić ne voli izgubiti ni termin...

"Utakmica bi mogla biti najgledljivija dosad jer ipak nema nekog rezultatskog pritiska, ali naravno da je bitno kako ćemo odigrati jer i kad se igra na dva gola na terminu pa želiš pobijediti, a ne doći na utakmicu Zrinjskog i Veleža i reći da ti nije važno. Vidimo da je Zrinjskom bitna utakmica jer su protiv Slobode odmarali skoro 80% jer im je prijetila suspenzija zbog kartona", naveo je stručnjak na klupi Rođenih.

Ekipe se ne mogu požaliti na ozljede i kartonirane igrače.

U Zrinjskom su više-manje svi spremni, nema samo Malekinušića zbog 3 žuta kartona. Bojo, Hadžić i Juranović su van momčadi zbog ranijih ozljeda, a Tičinović je 'napola', prema Jakirovićevim riječima. Kod Veleža Haskić definitivno neće biti u kadru jer je tek počeo individualno trenirati. Radovac ima blago istegnuće zadnje lože, a Dudić tvrdi da su ostali spremni i željno iščekuju utakmicu.

BHT Premijer liga,mostarski derbi,Zrinjski Mostar,Velež

Kapetani obje momčadi ne trebaju dodatnu motivaciju.

"Početkom drugog dijela smo ušli jako dobro i na vrijeme napravili bodovnu razliku, a zadnjih 7-8 kola kao ekipa moramo biti na visokoj razini da što bolje izgledamo jer je Europa blizu. Ovu sezonu smo odigrali vrhunski i želim svima čestitati na uspjehu. U sutrašnjem derbiju očekujem pun stadion gdje i mi i Velež idemo na tri boda. Imamo veliko samopouzdanje u kombinaciji s dobrim rezultatima i jedva čekamo sutra istrčati te pokazati zašto smo na prvom mjestu", kazao je trenutačno najbolji nogometaš Zrinjskog i Premijer lige.

"Svi igrači jedva čekaju početak derbija, svi smo dovoljno motivirani da dadnemo maksimum. Nakon Leotar i Rudara vratili smo se u pozitivnu seriju, a nadam se da ćemo i sutra nastaviti što će nam popraviti samopouzdanje uoči finala Kupa", rekao je kapetan Rođenih.

Utakmica se igra sutra s početkom u 20 sati, a navijači Veleža nazočit će prvi put derbiju pod Bijelim Brijegom za Dudićeva mandata jer je prvi put bilo bez gledatelja zbog korone, a prošli put nije bilo gostujućih navijača.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.