Futacs juri prema tituli najboljeg strijelca HNL-a

Marko Futacs, Hajduk, HNK Hajduk, nk slaven belupo, Marko Futacs, napad, hajduk Šimić
...Hajduka 2:1 u Koprivnici protiv Slaven Belupa u posljednjem kolu. Naime, sada je na brojci 18, a prvi pratitelji Andrijašević i Hodžić su na 15.

Bijeli su poveli iz prve prave prilike u osmoj minuti. I to iz akcije u tri poteza, Stipica je ispucao loptu, Bašić prenio glavom, a Futacs je prevario dva braniča domaćina i zabio za 1:0. Mađar je opasan bio i u 16. minuti kada je pokušao lob udarcem prebaciti Blaževića, no prebacio je cijeli gol.

Hajduk je vodstvo udvostručio u 25. minuti kada je Erceg srušen u šesnaestercu, a siguran realizator s bijele točke bio je Futacs, koji je tako stigao do 18. gola sezone. Farmaceuti su zaprijetili u 28., no pokušaj Ivanovskog brani Stipica. Bilo je to uglavnom sve zanimljivo što smo vidjeli u prvih 45 minuta u Koprivnici.

Za razliku od uspavanke s kraja prvog dijela, početak nastavka donio je zanimljiv nogomet. U 46. minuti Futacs je mogao do hat-tricka, ali puca u Blaževića. Samo dvije minute kasnije na drugog strani zatresla se vratnica gola Hajduka nakon udarca Ivanovskog. U 57. minuti opet je opasno pred vratima domaćina nakon što je udarcem špicom Heber pokušao iznenaditi Stipicu, no vratar bijelih je mjestu. Farmaceuti su do zasluženog gola stigli u 76. minuti kada se nakon kornera najbolje snašao Međimorec i prebacio vratara Hajduka za 2:1.

goal.com