Copa Amerika: Ispali Brazil i Argentina!

Momčad koja je uvijek favorit, bilo da se radi o svjetskim ili latinoameričkim nogometnim smotrama, ovaj put nije uspjela postići zgoditak za 180 minuta igre, pa čak ni iz jedanaesterca - Paragvaj: Brazil 2:0!

Nevjerojatno je da igrači Brazili nisu pogodili niti jedan jedanaesterac, ali kako su šutirali, nisu ni mogli.

Junak pobjede Paragvaja nad Brazilom bio je vratar Justo Villar, koji je naprosto 'začarao' igrače Brazila, pa su "Carioce" promašile sva četiri penala!!!!

Redom su promašivali Elano, Thiago Silva, Andre Santos, Fred..., a susret je inače završio 0:0 nakon 120 minuta anemične igre.

Paragvaju su bila dovoljna dva pogođena penala (Riveros i Barreto) da bi prošli dalje, gdje ih čeka pobjednik zadnjeg četvrtfinala, Venezuela ili Čile. Prvi polufinalni par Copa Americe, tako neočekivano, čine Peru i Urugvaj.

Urugvaj izbacio domaćina Argentinu

Vodstvo Urugvaju u 6. minuti donio je Diego Perez u 6. Nije se dugo trebalo čekati na uzvrat Argentinaca koji su izjednačili već u 18. minuti nakon odličnog ubacivanja Messija i pravovremenog utrčavanja Higuaina koji je glavom proslijedio loptu u mrežu za 1:1. Urugvaj je od 39. morao igrati s igračem manje nakon što je zbog drugog žutog kartona isključen strijelac vodećeg pogotka Perez.

No, Argentinci otpor Urugvajaca nisu mogli slomiti niti s igračem više.Rezultat se nije mjenjao do kraja regularnog djela utakmice kada je u 87. minuti isključen kapetan Argentine Javier Mascherano.

U produžetku je Argentina imala bolje prilike, no Muslera je na vratima od 18. minute bio nesavladiv. Nakon 120 minuta krenulo je izvođenje jedanesteraca.

Napadač Manchester Cityja Carlos Tevez promašio je jedanaesterac u trećoj seriji za Argentinu, dok su svi Urugvajci bili precizni. Završilo je 5:4 i slavlje u Santa Feu moglo je početi, ali ne za domaćina.

Domaći navijači bučnim su povicima i zvižducima ispratili Messija i društvo s terena.

monet.ba