VIDEO  Nova snimka ubojstva 'škaljarca' u Brazilu, ubojica pobjegao nakon što ga je upucao pred ženom i djetetom

ldarko geisler

Darko Geisler Nedeljković iz Pančeva (45), za koga se sumnja da je bio pripadnik "škaljarskog" kriminalnog klana, koji je ubijen 5siječnja u Sao Paulu, u Brazil je sa slovenskom putovnicom, koja se vodila na ime Dejan Kovač, ušao prije devet godina i sve to vrijeme u tajnosti je živio u luci Santos, priopćila je brazilska policija.

Za njegovim ubojicom se i dalje traga, ali se danas pojavio i novi snimak na kom se vidi pucač kako bježi sa mjesta zločina.

Prema pisanju medija u Brazilu, na snimku se vidi čovjek sa šeširom, obučen u crno-bijelu bluzu.

„Izgleda da bježi nakon zločina. Snimak su potvrdili i izvori iz policije, a sada se intenzivno radi na identifikaciji ove osobe i njegovom uhićenju“, navode brazilski mediji.

Podsjetimo, na konferenciji za novinare koju su držali čelnici brazilske policije, potvrđen je identitet ubijenog, za kojim je prije devet godina Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je ispred zatvora Spuž ubio pripadnika „kavačkog klana„.

Geislera sve vrijeme označavaju kao plaćenog ubojicu i pripadnika „škaljarskog klana“ i kriminale grupe iz Bara.

„Način na koji je izvršeno ubojstvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju. Likvidiran je muškarac, koji je na biciklu vozio sina, a supruga je bila iza. Zbog toga smo odmah morali da utvrdimo identitet ubijenog, što je veoma važno za početak istrage, jer se na taj način utvrđuje i motiv. Policija je odmah počela da radi na dva fronta, na identifikaciji ubijenog i identifikaciji izvršitelja“, rečeno je na konferenciji.

Kako je predočeno, kada im je supruga ubijenog dala njegovu putovnicu, utvrđeno je da u njoj nema pečata kojim se potvrđuje ulazak u Brazil, što znači da je ušao ilegalno. Nakon što su kontaktirali sa konzulatom Slovenije, dobili su informaciju da se datum rođenja naveden u putnoj ispravi ne odnosi ni na jednu osobu slovenske nacionalnosti. Pored toga, na osnovu broja putovnice utvrđeno je da ga je izvjesni Dejan Kovač 2017. godine proglasio izgubljenim, zbog čega je isprava poništena, pišu Novosti.

Identitet Pančevca utvrđen je na osnovu njegove fotografije, koja je ubačena u bazu podataka, na osnovu koje je postojala indicija da liči na osobu za kojom tragaju Crnogorci. Zbog toga su brazilske vlasti kontaktirale sa kolegama u ovoj državi, koji su im poslali otisak prsta osumnjičenog za ubojstvo ispred Spuža, nakon čega je on uspoređen sa otiscima ubijenog u Sao Paulu. Rezultati su bili pozitivni, zbog čega brazilska policija navodi da sa apsolutnom sigurnošću mogu da kažu da je riječ o istoj osobi i da ne isključuju da je likvidiran u znak odmazde za ono što je počinio u Crnoj Gori.