Ćiro u Međugorju: Hrvatska može ponoviti uspjeh iz '98.

Miroslav Blažević Ćiro
Ovu utakmicu smo shvatili izuzetno ozbiljno. Došli smo ranije kako bi se aklimatizirali i izbjegli hendikep koji nose sati putovanja. Nadam se da ćemo biti spremni za ovaj meč. Ovo je moja odlučujuća utakmica - kazao je Blažević, a ovu utakmicu ozbiljno su shvatili i njegovi protivnici, momčad Branitelja.

Utakmica će se tako igrati na stadionu Zrinjskog, pod Bijelim brijegom, a Ćiro sada strahuje i od reakcije domaćih navijača, kojih će zasigurno biti.

Vodio je reprezentacije, brojne momčadi na vrhunskoj razini, a sada nogometni kruh zarađuje u federalnoj ligi i bori se za ulazak u Premijer ligu BiH. Kako sam kaže, u ''vražjoj ligi''.

- Prilagodio sam se. Jednako činim posao ozbiljnim. Čak i ozbiljnijim, nego sada sam vodio nogometne zvijezde, s kojima je bilo lakše, ali treneru je zadaća izvaditi maksimum od onoga što mu je na dispoziciji i to traži puno vremena i puno ponavljanja za razliku od onoga kad imaš vrhunske gotove igrače - kazao je Ćiro, koji je do prije četiri godine vodio i velike gotove igrače koji će ovo ljeto nastupati u Brazilu, a on ih nije uspio odvesti u Južnu Afriku.

- I Hrvatska i BiH sada mogu proći skupinu. Mogu biti barem druge, a onda je potreban i faktor sreće. Zavise i od protivnika kojega dobiju. Ljestvicu moraju dignuti jako visoko. Bilo mi je vrlo drago vidjeti da je Modrić rekao kako ćemo ponoviti ono naše treće mjesto iz Francuske. To mu ide na čast. Ljestvicu treba dignuti jako visoko da bi uspio. Raduje me ta izjava, a on je jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku. I mogu to ponoviti - kazao je Ćiro uvjeren da će Modrić s Realom osvojiti Ligu prvaka jer su ''kompromitirali španjolsku ligu i moraju nešto osvojiti''.

24sata.hr