Brotnjo pobjedom nad Posušjem potvrdilo drugo mjesto

MNK Brotnjo, hšk posušje
U posljednjem 15. kolu prvog dijela Druge lige - Jug Brotnjo je pobijedilo Posušje 2:1. Gosti iz Posušja došli su do prednosti nakon što je u 7. minuti, sigurno realiziravši jedanaesterac, pogodak postigao Nikola Leko, a domaća momčad došla je do izjednačenje u 13. minuti.

Iz slobodnog udarca iskosa s desne strane dobro je šutirao Ante Čilić, čiji pokušaj krajnjim naporom zaustavlja vratar Đerek, no vratar i obrana Posušja nisu uspjeli zaustavit Fabijana Bulića koji je dobro pratio rasplet situacije i glavom poslao loptu u mrežu za izjednačenje.

U nastavku utakmice obje momčadi su prikazale dobru igru, a pitanje pobjednika u neizvjesnoj utakmici riješio je Petar Primorac u 85. minuti. Primorac je bio najviši u skoku nakon nabačaja te je lijepo glavom poslao loptu u mrežu za konačnih HNK Brotnjo - HŠK Posušje 2:1.

Brotnjo je prvi dio prvenstva odigralo jako dobro te će s ukupno 30 osvojenih bodova nastavak prvenstva dočekati na drugom mjestu. A ovisno u raspletu sutrašnje utakmice između Gruda i Tomislava ovisit će kolika će biti bodovna razlika između Brotnja i prvoplasiranog Tomislava. Tomislav s utakmicom manje ima bod više od Čitlučana, dok će s trećeg mjesta u nastavak prvenstva krenuti Igman (29 bodova) koji je danas svladao Troglav.

HNK Brotnjo: Vrdoljak, Marić, Bulić (od 66. Primorac), Miličević, Vučić, Šaravanja, Mustapić, Džajić, Soldo (od 80. Penava), Čilić, Šarac (od 71. Pehar).

HŠK Posušje: Đerek, Bešlić, Jukić, Crnogorac, Čuić, Leko, Mandurić, Jurišić, Do. Begić (od 80. Pišković), Da. Begić, Karamatić.

Brotnjo.info