Baka nakon dramatične završnice: Nisam mogao gledati penal

Stadion HŠK Zrinjski, FK Željezničar, HŠK Zrinjski, Blaž Slišković, Stadion HŠK Zrinjski, Blaž Slišković
...Zrinjski je ipak na samom kraju susreta protiv Radnika iz Bijeljinje uspjeo pobijediti. Momčad Blaža Sliškovića je imala igrača manje od 48. minute, te su do 77. gubili 1:0 i tada se sa sjajnim izjednačujućim pogotkom ukazao Kajkut.

Željezničar je u tom trenutku gubio 1:0 kod Sarajeva, a to je značilo da bi Zrinjski pobjedom zasjeo na vrh. U 92. minuti je Šepečić srušio Kajkuta u svom kaznenom prostoru, a sudac je pokazao na bijelu točku. Čini se kao diskutabilan jedanaesterac, ali to nije brinulo goste. Kajkut je dvije minute kasnije iskusno pogodio za sva tri boda i vrh tablice.

"Nisam mogao gledati penal. Ipak treba uzeti u obzir da bi nam taj gol mogao donijeti titulu. Očekuje nas utakmica sa Slobodom, bit će teško i oni se neće predati," bio je emotivan poslije utakmice Slišković i dodao:

"Sreća nas je poslužila, a mi smo i sa deset igrača odigrali maksimalno koliko smo mogli i na kraju nam se isplatilo."

Naravno, drugačijeg je raspoloženja bio strateg Željezničara, Slavko Petrović. Njegova je momčad u derbiju protiv Sarajeva izgubila 1:0 i tako pala s vodeće pozicije.

"Sigurno je teško naći riječi, naročito ako znaš da si izgubio šampionsku titulu. Razočarenje je ogromno, Sarajevo je zasluženo i sretno pobijedilo, a ja jednostavno nemam riječi," rekao je Petrović koji smatra da su svi krivi za to, i on i igrači.

"Kad smo stali na prvi poziciju počeli smo igrati loše."

Njegov današnji protivnik i strateg Sarajeva, Mehmed Janjoš, bio je više nego oduševeljn s ova tri boda jer je njegova momčad sada samo dva boda udaljena od prvog mjesta i još uvijek mogu biti prvaci.

Janjoš: Rustemović i Crnkić su napustili Sarajevo, prijetnje su bile stravične!

"Odigrali smo sjajnu utakmicu i držali smo igru pod kontrolom. Derbi je opavadao očekivanja i hvala navijačima koji su nas bodrili cijelu utakmicu," rekao je Janjoš i posvetio pobjedu Crnkiću i Rustemoviću koji su primili prijetnje smrću nakon što su promašili penale u finalu kupa protiv Širokog Brijega te zbog toga napustili grad.

"Igrači su se dogovorili da će učiniti sve da pobijede za njih, a to nam je bio dodatni motiv. U pitanju su sjajni momci, koji su su nam se javili, zaželjeli su nam sve najbolje. Učinit ćemo sve da ih vratimo i što se nas tiče oni će se vratiti, a na njima je da li to žele."

Goal.com