Veliki uspjeh Marija Markovića i Nikole Matića na svjetskom prvenstvu u kick-boxu

kickbox, Nikola Matić, Marijo Marković, sensei
Na svjetskom prvenstvu je nastupilo preko 1200 boraca iz 52 zemlje svjeta, među kojima je BiH nastupila sa svojih 14 reprezentativaca, a među njima su bili i naši Čapljinski borci Nikola Matić (kategorija 75kg) i Marijo Marković (kategorija 71kg).

Važno je napomenuti da su oni ujedno jedini iz cjele regije Hercegovine koji su otišli na svjetsko prvenstvo.

Zbog jako velike konkurencije po kategorijama (preko 20 boraca), naši borci morali su raditi dodatne kvalifikacije, pa je Nikola Matić u prvoj borbi svladao Kanađanina Breda, a Marijo Marković Mađara Ferenca. Nikola je kasnije u ždrijebu imao lošu sreću, pa ga je u šesnaestini finala dopao aktualni svjetski prvak Alpay Kyr iz Turske. Nikola je poražen usko na poene i tako zaustavljen u pokušaju da dođe do jedne od medalja.

Marijo Marković je u sljedećoj borbi pobjedio Crnogorca Mukovića, a u četvrtfinalu odlukom sudaca slavio je nad Poljakom Dawloskim. Iako je dva puta bacao svog suparnika u knock - down u polufinalnoj borbi Marković je odlukom sudaca izgubio na poene od Alexandra Topića iz Srbije, tako da je Marković osvojio brončanu medalju.

''Za nas nova vrsta bodovanja presudila je u obje izgubljene borbe jer nismo do sada imali iskustva sa takvim načinom suđenja: ekrani i televizori pored ringa i bodovanje klikom miša.Ova svjetska medalja potvrdila je da je naš klub u samom vrhu i BiH svjetskog sporta jer smo dokazali da možemo pobjediti bilo koga u svijetu.'' - istaknuo je za naš portal predsjednik KBK ''Sensei'' Čapljina Dominik Lubina.

Od članova reprezentacije brončanu medalju osvojio je Samed Osmanović iz Tuzle, a Bahrudin Mahmić iz Zenice i Igor Emkić iz Tuzle osvojili su srebrene medalje.

ČA::portal