VIDEO  Marko Kraljević postao prvak Njemačke i ide na Svjetsko prvenstvo pod zastavom Hrvatske. Sve to sam i bez sponzora

Marko Kraljević
Fight Night

Širokobriježanin Marko Kraljević svoju prvu profesionalnu borbu u disciplini full contact ostvario je još u studenom prošle godine. On je naime tada u okviru 'Steko's Fight Night 2022.' koji je najveći kickboxing borilački događaj u Njemačkoj i čije borbe dosežu milijunsku publiku zaljubljenika u ovaj borilački sport, svladao Peju Guberca iz Švicarske i pobjedom započeo svoju profesionalnu borilačku karijeru.

Od tada do danas Kraljević je napravio odlične stvari. Postao je prvak Oberbayerna i Njemačke u kickboxu te se plasirao na Svjetsko prvenstvo koje će se u listopadu održati u Kanadi. Posljednju profesionalnu borbu Kraljević je završio ekspresno. Njegov score je 6:0.

"Nakon te spomenute prve borbe protiv Guberca, radio sam još jednu profesionalnu borbu na 'Fight Nightu'.To sam odradio uistinu odlično, pobijedio sam svjetskog prvaka Johanesa Lofta. On je odnio titulu na Svjetskom prvenstvu u Wallesu na koje ja nažalost nisam mogao otići. Borbu sam završio za minutu i 55 sekundi. Radio sam odlično i nogama i rukama, bila su čak tri prekida za te nepune dvije minute, a meč je jako brzo završen", kaže Kraljević za Hercegovina.info.

Sadržaj se učitava...

"Poslije toga su uslijedilo prvenstvo Oberbayerna u olimpijskom boksu. Sve sam borbe završio u svoju korist prekidom izuzev ove posljednje u subotu koja je završena na bodovanje, ali i to je sigurno otišlo na moju stranu. Osvojio sam naslov i proglašen za najboljeg tehničara prvenstva".

Prvak Oberbayerna i Njemačke je već postao u kickboxu, a putuje i na Svjetsko prvenstvo. Sada pod drugom zastavom, onom najdražom. 

"Tamo sam također sve borbe završio prekidom i osvojio naslov prvaka. Prvenstvo Njemačke ujedno je bilo i kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se u desetom mjesecu održati u Kanadi. To je bio dodatni motiv da borbe radim što bolje mogu. Nakon što sam propustio prvenstvo u Wallesu zbog administrativnih problema, za ovo sam se morao izboriti".

"Očekuje se od mene veliki rezultat. Borit ću se za Hrvatsku, baš kao i na svom sljedećem profesionalnom meču koji bi se trebao održati početkom srpnja. Trener Pavlica ima povjerenja u mene i zbog toga me pozvao da se napokon borim pod hrvatskom zastavom. Jako puno mi to znači, a i on je to očito primijetio", dodaje Kraljević.

No, prije toga ima još posla za odraditi.

"Tako je. Prvi dan srpnja imam profesionalnu borbu u kickboxu koju ću odraditi u Münchenu. Protivnika još ne znam, trebao bih ga doznati za neka dva do tri tjedna. Također, za tu borbu sam i u potrazi za sponzorima jer sve iziskuje puno priprema, a to pak za sobom vuče i puno novca. S obzirom na to da sam tek na nekom početku još uvijek nemam sponzore koji bi me pratili, pa sam u posljednje vrijeme posvećen i tom dijelu. Nadam se da će se nešto dogoditi i po tom pitanju kada me je već dobro krenulo u ringu", zaključio je Marko Kraljević za Hercegovina.info.

Dodajmo kako će i 5. lipnja naš borac odraditi i jedan boksački meč jedne od Njemačkih liga, no on će mu poslužiti kao lagana uvertira za ono pravo to ga tek čeka u ovoj godini.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.