Marin Čarapina: Ja živim Muay Thai.To je stil života i to se ne može opisati

Emil Markić, boks, Mostar, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, prvak bih, Marin Čarapina, tajlandski boks, Hrvatska zemlja, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, borba, Marin Čarapina, Marin Čarapina, Muay Thai, Marin Čarapina, Marin Čarapina
25-godišnji Mostarac nedavno je u Trstu zadivio gledatelje, a sprema se za nove izazove koji će ga odvesti izvan granica regije.

- Nedavno ste nastupili na priredbi u Trstu s nizom poznatih boraca uključujući Bora Bratovža i Mirana Fabjana. Borili ste se u meču protiv Maldina Hamzaija i slavili prekidom. Kako vidite tu borbu?

"Najprije moram reći da jedan period nisam kvalitetno trenirao i radio borbe radi ozljede koju sam imao, a za protivnika moram priznati da je bio u odličnoj formi i fizički dosta nadmoćniji od mene, ali nakon nekoliko izmjena u 4. rundi moj lakat je presudio meč. Dosta sam vježbao ove tehnike sa svojim trenerima Emilom Zorajem i Mirom Velagićem i to mi je puno pomoglo u borbi."

 U kutu Vam je bio Emil Zoraj. Kakav je odnos s proslavljenim hrvatskim borcem?

"Što se tiče borbe u Trstu najprije se moram zahvaliti Emilu koji mi je dogovorio taj meč i bio sa mnom u kutu. Također, moram dodati da mi je velika čast surađivati s Emilom jer mi je dosta pomogao. Iskusan je i uvijek nađe rješenje u svakome problemu u borbi. Pored toga što je on veliki i proslavljeni borac, također to je jedan veliki čovjek i sportaš, uvijek spreman pomoći u treningu i van treninga. Mogu mu se samo zahvaliti za sve što je učinio za mene."

- Koji je sljedeći korak u Vašoj karijeri? Navodno bi trebali ići u Nizozemsku kod Andrea Mannaarta, koji je vodio borce do osvajanja K-1 Grand Prixa i K-1 MAX-a, u Mejiro Gym u kojem je i Zoraj trenirao. Možete li nam reći nešto konkretnije?

"Sve to moram još u detalje viditi s Emilom jer imam također mnogo privatnih obveza tako da još o tome ne znam mnogo, a uskoro imamo prvenstvo Hrvatske u Muay Thaiju, te pripreme repke koje bi se trebale održati u Novom Vinodolskom, gdje smo se za prošlu sezonu spremali s našim proslavljenim borcem i izbornikom repke Croatian Tigerom Brankom Cikatićem koji nam je mnogo pomogao, te prenio mnogo znanja i iskustva o Muay Thaiju kao i proslavljeni trener Thom Harinck."

- Zanima li vas Muay Thai samo kao borilačka vještina ili ste zainteresirani i za kulturni i duhovni aspekt tajlandskog boksa?

"Što se tiče Muay Thaija kao vještine ja to živim to se ne može opisati, to vam je kao stil života."

- Potpisali ste i ugovor s World Muay Thai Councilom (WMC). Postojala je opcija odlaska na Tajland. Što se dogodilo s tim?

"Što se tiče tog ugovora uvjeti nisu bili baš najbolji za mene tako da smo poništili ugovor."

- S obzirom da je u Europi dosta teško pronaći mečeve, planirate li se boriti i u kick boksu ili samo u Muay Thaiju?

"Što se mečeva tiče, sve prepuštam Emilu, što on odluči neka bude tako. Moje je da treniram jako i da dajem sve od sebe kako na treningu tako i u borbi."

- Koja vam je najdraža tehnika?

"Sve tehnike su mi drage, a najdraže su mi klinč i laktovi. To volim najviše."

-Tko Vam je borilački uzor?

"Imam mnogo uzora u borilačkom svijetu, ali posebno su mi dragi tajlanđani Buakaw i Yodsanklai Fairtex. Što se tiče domaćih uzora Emil mi je veliki uzor jer nekada kada padnem i nemam motivacije on me jako motivira i kaže idemo to završiti."

- Kako ste počeli trenirati tajlandski boks?

"Tajlandski boks (Muay Thai) počeo sam trenirati sasvim slučajno. Inače sam bio zaljubljenik u borilačke vještine i kao klinac. Pronalazio sam se još dok nisam upoznao gospodina Miru Velagića, licenciranog trenera Muay Thaija koji je trenirao na Tajlandu koji me primio u svoju dvoranu i tu su krenuli moji treninzi prije otprilike 11 i pol godina."

- Gdje trenutno trenirate i tko su članovi vašeg tima?

"Trenutno treniram u MTC Hunter u Mostaru kod Mire Velagića i povremeno odem u Zagreb kod Emila na treninge. Članovi moga tima su Armin Maksumić, Jure Jurić , Marin Puljić, Petar Dreznjak , Filip Zovko i Marino Krstanović kao i drugi sparing partneri koji su tu uvijek i rado izađu u susret."

croring.com