FOTO  Hercegovac koji je nastupio za Hrvatsku, u Mostaru osvojio europsku titulu prvaka

Muay thai boks Kosača
Hercegovina.info

European Profi Muay Thai Title natjecanje održano je u hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača u Mostaru gdje su se natjecatelji borili za titulu profesionalnog prvaka Europe u kategoriji do 86,17 kg.

Malobrojna publika mogla je vidjeti tri glavne borbe večeri. U prvoj borbi snage su odmjerili član muaythai kluba 'Zlatna pobjeda' Dušan Kojić iz Banje Luke koji je za protivnika u kategoriji do 83 kg imao Ermina Lugana iz Novog Travnika.

Drugi meč sa tri runde po dvije minute u superteškoj kategoriji odradili su Danijel Bartulović iz BiH i Nikola Simanić iz Srbije. Zbog ozljede koju je tijekom borbe zadobio Bartulović, meč je prekinut te je pobjednikom proglašen Simanić.

U posljednjoj borbi večeri u suprotnim kutovima našla su se dva Hercegovca - s jedne strane Marin Čarapina iz kluba 'Hunter', te drugi Hercegovac koji je nastupio za Hrvatsku Ivan Horvat.

Zbog ozljede koju je zadobio tijekom priprema, a koja se pogoršala tijekom borbe, Čarapina je morao odustati u drugoj rundi, te je na taj način pobjednu odnio Horvat i koji je osvojio prestižni pojas. Događaj je licencirala i i verificirala najjača profesionalna asocijacija muaythai sporta u svijetu, WMC.

Uoči borbi, koncert je na pozornici u Kosači održao Tiho Orlić, a kao gošće su nastupile Lucija Šarčević i Mirna Pehar.