FOTO  KK Zrinjski: Dora Rezić brončana na 22. Prvenstvu Balkana u Istambulu

KK Zrinjski, Dora Rezić , Marko Opančar

Na prvenstvu će nastupiti vise od 700 vrhunskih natjecatelja redom članova izabranih vrsta iz 12 država. Na turniru je nastupala i predstavnica karate kluba Zrinjski Mostar Dora Rezic koja je na borilište izašla u petak ujutro i ostvarila odličan rezultat. Dora Rezic nastupa kao dio karate reprezentacije Hrvatske.

Mjestu u reprezentaciji je osigurala dobrim rezultatima tokom čitave sezone i potvrdom na državnom prvenstvu koje je bilo prosli mjesec u Ivanoviu gdje je osvojila 2. Mjesto. Na turniru u Istambulu je krenula odlično odradila prvu borbu u kojoj je vodila i kontrolirala meč ali zbog neopreznosti izgubila i tako ostala bez šanse da se kroz dalje natjecanje domogne finala. Unatoč početnom porazu i u nastavku je pokazala odličan karate i u prvoj borbi repasaža je pobijedila predstavnicu Srbije sa odličnih 3-0 u borbi u kojoj je bila dominantna po svim kirterijima i nije dopustila nikakvo iznenadjenje po pitanju konačnog pobjednika.

U borbi za brončano odlicje na suprotnoj strani tatmija je stajala domaća natjecateljica predstavnica Turske. Motivirana Dora je borbu odradila vrhunski kao natjecatelj koji ima dugogodišnje iskustvo na velikim natjecanjima. Nije napravila ni najmanju grešku , borbu je iskontrolirala od početka do kraja za uvjerljivu pobjedu o 5-0 i osvajanje brončanog odličja.

Na turniru kao i uvijek kraj borilista je stajao trener Marko Opančar koji je uz Doru i posvetio najvise truda i koji je poslije Dore najzaslužniji za ovaj veliki uspjeh.