FOTO  JK Neretva: 6 medalja iz Italije

judo klub neretva, italija

". Na turniru je nastupilo oko 500 natjecatelja iz 72 kluba i 6 država, AUT, SLO, HUN, BiH, POL, ITA. Turnir je bio jako kvalitetan, a judaši Neretve su mogli da vide najuspješnije natjecatelje iz spomenutih europskih zemalja, a da pri tome budu najbolja 9 ekipa od ukupno 72 ekipe sa samo 6 osvojenih medalja. Ukupno su osvojene 3 zlatne, 1 srebrena i 2 brončane medalje.

Iz redova „Neretve" najuspješniji natjecatelj bio je Ante Galić koji je imao najviše natjecatelja u svojoj kategoriji u svom uzrastu, ukupno 28. Galić je sve borbe završavao u svoju korist, a redom su gubili, Breda Matteo, Rizzetto Lorenzo, De Simone Paolo, Grando Ivan, te u finalnoj borbi pobjeđuje na čisti Ippon veoma jakog i godinu starijeg protivnika Zilio Nicola.

Zlatnim medaljama su se još okitili, Vesna Vukoja (U16) preko 70 kg (pobjede nad Taffarel Erica i De Nardo Gaia) i Srđan Ajvaz (U16) do 73 kg (pobjede nad Andrei Alex i Bologa Nicolae).

Srebrenu medalju osvojila je Sandra Sivrić (U18) do 70 kg izgubivši u finalnoj borbi od bivše kadetske prvakinje Italije, a pobjede je imala nad Hemissi Nour i Moretto Sara.
Brončane medalje su osvojili Hana Benca (U21) preko 70kg i Samuel Matijević (U18) do 81 kg .

Pored sjajnih rezultat i samog turnira, članovi Neretve su obišli znamenitosti grada Trevisa, potom obilazak prelijepe Venecije i obilazak grada Trsta.
Podsjetimo kako JK Neretva osnovan u rujnu 2014 godine, a već ima izvrsne rezultate. Pored mnogobrojnih međunarodnih odličja Klub već ima 4 državne i 1 balkansku medalju, plasman na europsko i svjetsko prvenstvo.

U ime članova, roditelja i Uprave JK Neretve iz Mostara moramo iskazati veliku zahvalnost gospođi Sonji Stanišić i njenoj obitelj na srdačnom dočeku u Trevisu te pripreme velike gozbe i druženja za naše članove i trenera.