MATERAZZI PROGOVORIO O KULTNOM OKRŠAJU "Dogodilo se u žaru napetosti finala, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres..."

Okršaj Zidanea i Materazzija

Nekadašnji talijanski defanzivac Marco Materazzi opisao je detalje sada već kultne scene iz finala Svjetskog prvenstva 2006. godine, kada ga je u prsa glavom udario Zinedine Zidane. 

Nakon kraćeg verbalnog okršaja, kapetan selekcije Francuske je u potpunosti izgubio živce i glavom udario u prsa Italijana. Materazzi je pao kao pokošen, a Zidane je isključen. 

"Ne sviđa mi se to jer to što se dogodilo ne odgovara onome kakva je moja karijera bila. Ta se epizoda nije smjela dogoditi. U žaru napetosti tog finala, usred svih svađa i uvreda, Zidane mi je prišao i ponudio svoj dres da ga uzmem. Rekao sam da mi dres ne treba, da bih radije uzeo njegovu sestru. Onda se on okrenuo i napravio je ono što svi pamte. Nikad nakon toga više nisam vidio Zidanea", ispričao je Materazzi.

Podsjećamo, regularni dio te utakmice završio je rezultatom 1:1, a upravo su Zidane i Materazzi bili strijelci. Francuze je veznjak doveo u prednost u sedmoj, da bi talijanski štoper izjednačio 12 minuta kasnije. Italija je nakon boljeg izvođenja penala osvojila titulu svjetskog prvaka.

Iako se ranije nagađalo kako je Materazzi uvrijedio Zidanovu majku, obojica su potvrdila da mu je spomenuo sestru.