U IME PRODUKCIJE Vrdoljak odgovorio na prozivke o neisplati honorara za 'Generala'

11.01.2020

Foto: Hrvoje Jelavić

Ovih dana u medijima se pisalo o neisplati honorara glumcima filma i serije "General" koji je režirao Antun Vrdoljak.

Prema tvrdnjama nekih od glumaca, tvrtka Kiklop film, koja je u vlasništvu Andrije Vrdoljaka, nije im isplatila honorare iako je od snimanja prošlo dvije godine.

Za komentar ovih napisa novinari Večernjeg lista zamolili su Andriju Vrdoljaka koji je u ime produkcije rekao:

Nije riječ o navodnim neisplatama honorara, već je riječ o tome da neki od spomenutih suradnika imaju potraživanja koja nisu u skladu s ugovorenim iznosima. To se poglavito odnosi na osobu koja je najžešće istupila u medijima, a kojoj je u cijelosti isplaćen ugovoreni honorar.

Budući da se ta osoba odlučila mimo nadležnog suda obratiti sudu javnosti, spremni smo objaviti njegov ugovor i dokaze o isplati ugovorenog honorara, o čemu se namjeravamo izjasniti nakon konzultacije s odvjetnikom koji nas zastupa. Što se tiče ostalih koje mediji spominju, o njihovim će potraživanjima odlučiti sud, a ne mediji.

Od spomenutih, postoji manji dug prema uvaženom glumcu Mustafi Nadareviću, kojem ćemo ostatak honorara uskoro isplatiti, jer želimo naglasiti kako još nije završena distribucija filma u inozemstvu od koje očekujemo prihod koji će to podmiriti.

Mustafa Nadarević je na upite medija o neisplati honorara potvrdio kako mu honorar nije u cijelosti isplaćen te je samo kratko dodao:

- Ne želim ništa dalje o tome pričati, sve je tako neugodno.

Autor: Vecernji.hr

loading...