Način na koji ste izgubili nevinost otkriva vaš seksualni život?

Istraživači sa sveučilišta Tennessee ispitivali su 331 studenta između 18 i 22 godine koji su u upitniku opisali na koji su način izgubili nevinost. Poslije pitanja o prvom seksu morali su opisati svoj sadašnji seksualni život, te koliko su njime zadovoljni ali i koliko osjećaju zadovoljstva u životu. općenito.

Zaključak studije je da oni koji su emotivno i fizički bili zadovoljni pri prvom seksualnom iskustvu njihov je seksualni život kasnije bio ispunjeniji. Mladi koji su iskusili povišene razine anksioznosti i povezivali "prvi put" s negativnim emocijama, kasnije su mnogo više negativno bili nastrojeni prema seksu.

Međutim, vjerojatno većina ljudi ima čudna i pomalo neugodna iskustva sa prvim seksom, no znanje, iskustvo i partner pun razumijevanja te uključene emocije u mnogome mogu doprinijeti kasnijem razvoju seksualnog zadovoljstva.

- Prvi seks ne predviđa budući seksualni život, ali isti faktori kao "prvi put" mogu doprinijeti istom osjećaju. Ipak, dobra komunikacija, točne informacije, znanje o vlastitom tijelu, pažljiv partner i nesramežljivost prediktori su pozitivnih iskustava u krevetu - objašnjava Therese Shechter, redatelj filma "Kako izgubiti nevinost".

vecernji.list