PRONAĐENA U NASTAMBI Nosorog ubio 28-godišnju čuvaricu u zoološkom vrtu

nosorog
Unsplash

U utorak ujutro, čuvarica zoološkog vrta (28) pronađena je mrtva u nastambi za nosoroge u zoološkom vrtu u Salzburgu. Još jedna osoba je teško ozlijeđena. Prema saznanjima “Krone”, riječ je o nesreći na radu.

Incident se dogodio u ranim jutarnjim satima tijekom dnevnog hranjenja. Zoološki vrt trenutno ostaje zatvoren za javnost. Za 10.30 sati najavljena je konferencija za novinare na kojoj će biti više informacija o ovoj kobnoj nesreći.

Posljednjih godina u zoološkom vrtu u Salzburgu ponavljaju se incidenti povezani sa životinjama. Naprimjer, čuvari zoološkog vrta morali su hvatati odbjegle pingvine i geparde, prenosi kroativ.at.

Nesreće sa smrtnim ishodom također su se događale u zoološkom vrtu Schönbrunn u Beču u prošlosti. Godine 2002. jaguar je napao čuvara zoološkog vrta dok je postavljao komade hrane u zatvorenom prostoru smrtno ga je ozlijedio. U neuspješnoj akciji spašavanja teško je ozlijeđen tadašnji ravnatelj zoološkog vrta Helmut Pechlaner: predator mu je otrgnuo ruku.

Godine 2005. jutarnja rutina čuvara slonova u Beču završila je kobno nakon što je četverogodišnji slon “Abu” usmrtio svog čuvara. Trenutno se vodi rasprava o korištenju teškog naoružanja u zoološkim vrtovima.