U MOSTARU Čović i Dodik potvrdili dugogodišnju ljubav, a obećali su i pokušaj deblokade procesa

Draga Čović i Milorad Dodik HDZ i SNSD
Fena

Čelnici HDZ-a BiH i SNSD-a Dragan Čović i Milorad Dodik složili su se u subotu u Mostaru kako nastavljaju uspješnu suradnju i partnerstvo te da će rješavati 'teška' pitanja koja su važna i za jedne i druge.

Čović je u izjavi medijima kazao kako je Dodika upoznao s dosadašnjim razgovorima i onome što je dogovoreno s drugim strankama iz FBiH. Naglasio je kako su dogovarali i aktivnosti koje će osnažiti njihovo partnerstvo u narednom razdoblju.

Do kraja godine želimo imati vladu FBiH, kao i na svim nižim razinama, dodao je Čović. Dodik je istaknuo kako je tema sastanka bila postizborna situacija u BiH na svim razinama vlasti.

I on je također ponovio da će nastaviti raditi na uspješnoj suradnji s HDZ-om i da s tom strankom potvrđuju partnerstvo te rješavaju teška pitanja koja su važna i iza jedne i druge.

"Pokušat ćemo deblokirati sve procese koji su bili zamrznuti", naglasio je.

"Željeli smo na jedan prijateljski način sagledati aktualni politički trenutak (…) Dogovorili smo i određene aktivnosti kako osnažiti naše partnerstvo u zajedničkom radu, u vremenu koje je ispred nas i koje će sigurno biti puno izazova", kazao je Čović u izjavi za medije nakon sastanka izaslanstava HDZ-a i SNSD-a u Mostaru.

"Imamo veoma jasne dokaze uspješne suradnje u prošlosti te ćemo u tome smjeru i nastaviti, koordinirat ćemo naše politike i aktivnosti u tom pogledu i na neki način HDZ i SNSD, koji su ranije obilježeni kao problem od međunarodne zajednice, sada se javljaju kao rješenje mogućeg brzog uspostavljanja vlasti nakon izbora", rekao je Dodik.