Bešlić za N1: SDA i SBB najviše navijali za Komšića

 Bešlić za N1: SDA i SBB najviše navijali za Komšića
Poručio je da su Stranka demokratske akcije i Savez za bolju budućnost najviše "navijali" da Željko Komšić bude član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda, ali da će Hrvatska demokratska zajednica razgovarati sa svima o uspostavi vlasti.

Istaknuo je da će Hrvatska demokratska zajednica pregovarati sa svim političkim strankama u nastojanju da se formira vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji. Stranku demokratske akcije i Savez za bolju budućnost je označio kao dvije stranke koje su najviše "navijale" za Željka Komšića.

Bešlić je mišljenja da treba prvo sačekati formiranje vlasti u Federaciji Bosne i Hercegovine i na državnom nivou, pa onda formirati vlast u županijama.

Kao uvjet Hrvatske demokratske zajednice je naveo sljedeće:

"Uvjet Hrvatske demokratske zajednice su izmjene Izbornog zakona. Mi smo ušli u izbore bez izmjena Izbornog zakona".

Tvrdi da politička stranka čiji je član neće vršiti blokade tijekom i nakon formiranja vlasti, ali da će insistirati na izmjenama Izbornog zakona.

Izrazio je zabrinutost što se na različite načine "podgrijava" situacija u Bosni i Hercegovini.

Prema riječima Bešlića, ne zna se još tko će biti predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije i da li će on uopće biti izabran na konstituirajućoj sjednici skupštine koja će biti održana u petak - 23. studenog.

Za N1 je naglasio sljedeće:

"Nismo govorili o premijerskoj poziciji. Mi ćemo istaknuti svojeg kandidata. U pregovorima s partnerima moramo naći kompromis".

Bešlić je za N1 istakao da je dogovor za održavanje izbora u Mostaru održan i da je teško reći je li na djelu mostarizacije Federacije Bosne i Hercegovine.

Kako je kazao, odgovornost za kašnjenje u izgradnji kolektora je na izvođačima. Podsjetio da se bez tehničkog prijema ne može reći da je okončana izgradnja kolektora.

Tema razgovora sa Bešlićem je bila i kandidatura Mostara za Europsku prijestonicu kulture. Zbog toga je izrazio zadovoljstvo što je kandidatura podržana od svih političkih stranaka i podcrtao da će Grad na Neretvi dobiti mnoge sadržaje koje do sada nije imao, te je dodao:

"Žao mi je što imamo protukandidata iz Bosne i Hercegovine. Možda smo se mogli dogovoriti da Bosna i Hercegovina ima jednog kandidata".

Kao cilj Gradske uprave je naveo da Mostar osim ljeti, bude atraktivna turistička lokacija i tijekom zime.