PITALI SMO BOLNICU Što je s pacijentima koji nisu hitni slučajevi, a moraju na preglede i kontrole

SKB Mostar - Sveučilišna klinička bolnica Mostar
hercegovina.info

Iz SKB Mostar jučer su poslali apel u kojem ističu kako su preopterećeni te mole za kolegijalnost.

Posljednjih nekoliko mjeseci i u bolnici je sve podređeno Covidu. Ovih dana zbog epidemiološkog stanja u Hercegovini, i većeg broja hospitaliziranih sprema se i izolatorij.

No, što je s onim pacijentima koji trebaju na preglede zbog drugih zdravstvenih problema, a nisu hitni slučajevi. Primjerice, na Fizijatriju se pacijenti ne mogu naručiti na kontrolu iako za njom imaju veliku potrebu.

Odgovor smo potražili kod dr. sc. Mladenke Naletilić, predstojnice Klinike za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju.

"Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju SKB Mostar već skoro pola godine radi u smanjenom obimu iz razloga jer je značaj broj prostorija Klinike ustupljen za Covid bolnicu. Primaju se samo hitni slučajevi, a u pitanju su ponajviše oni kojima je potreban fizikalni tretman nakon operativnih zahvata i djeca."

Kaže dr. Naletilić kako se radi na prenamjeni podrumskih prostorija

"Trenutno se izvode građevinski i instalacijski radovi na adaptaciji podrumskih prostorija Klinike, koji će se prenamijeniti te na taj način omogućiti obavljanje rehabilitacijskog liječenja za sve pacijente koji trebaju uslugu na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju. Završetak radova se očekuje u roku od mjesec dana."

Predstojnica klinike zahvaljuje pacijentima na strpljenju i razumijevanju.

"Zahvaljujemo se svim pacijentima za razumijevanje i strpljivost jer zaista ulažemo velik napor da SKB Mostar, a samim tim i Klinika za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju radi u što većem
kapacitetu, koliko nam to okolnosti dopuštaju." rekla je za hercegovina.info dr. sc. Mladenka Naletilić.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.