BOLNICA POSLALA APEL Korona nije nikakva zavjera, dosegnuli smo maksimum

BOLNICA POSLALA APEL Korona nije nikakva zavjera, dosegnuli smo maksimum
hercegovina.info

Iz Sveučilišne kliničke bolnice danas su poslali apel javnosti, u kojem kažu da su maksimalno opterećeni, i mole kolegijalnost, kao i da koronavirus nije nikakva zavjera.

Isti prenosimo u cijelosti:

"Kao što i sami možete zaključiti, promatrajući u medijima rastući broj pacijenta koji svakodnevno dolaze u našu COVID bolnicu, zdravstveni sustav SKB Mostar je kadrovski i infrastrukturalno maksimalno opterećen.

Do sada smo stihijski i oslonjeni na vlastite kapacitete „šutjeli i radili“, no s obzirom na svakodnevno povećanje broja oboljelih kojima treba bolničko liječenje upućujemo ovaj apel cjelokupnoj javnosti. 

Molimo za razumijevanje i svekoliku pomoć svih relevantnih struktura vlasti i institucija koje imaju kapacitete i nadležnosti da svojim odlukama doprinesu olakotnijim okolnostima za naše funkcioniranje.

Molimo kolegice i kolege iz drugih medicinskih ustanova da budu solidarni u svome radu jer nažalost, ponekada svjedočimo da se pacijenti mogu adekvatno obraditi i zbrinuti u drugim medicinskim ustanovama no budu poslani u SKB Mostar, ne imajući obzira prema našim kapacitetima, ponajviše kadrovskim, ali i smještajnim.

Molimo svekoliku javnost da ne nasjeda na neprovjerene informacije i raznolike teorije zavjere vezane za COVID-19 koje zaista vrijeđaju sve nas koji smo zadnjih mjeseci dali i još uvijek dajemo sve od sebe kako bi se ova situacija smirila.

K tome u prilog govore i podaci da je u razdoblju do 17.03. – 28.08. kroz bolnički sustav SKB Mostar, zbog sumnje i potvrđene COVID-19 infekcije, liječen 421 bolesnik, a nažalost, 31 pacijent je preminuo. Naši djelatnici Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku izvršili su 28240 testiranja, od kojih je 2250 pozitivnih.


Iako se cijeli svijet bori s ovim virusom, najjače oružje s kojim se diči primjerice Švedska, jest naša savjest i svijest o osobnoj brizi za sebe, a time se najviše brinemo za one koji nas okružuju i koje volimo.

Molimo Vas da slijedite naputke epidemiologa te nosite maske u zatvorenom prostoru, držite distancu, dezinficirate prostore koliko je u Vašoj moći…

Naši najdraži, naša djeca, uskoro kreću u školu. Najmanje što možemo učiniti za njih jest odgovorno se ponašati, a oni će, kao i uvijek, oponašati starije.

Dok nam još u sjećanjima odjekuje Vaša podrška iskazana pljeskom s mnogih balkona, ovaj put se nadamo podršci koja će biti nečujna, ali dugoročno usmjerena na brigu o sebi i bližnjima, zaključili su iz Ureda za odnose s javnošću.

Inače, u COVID bolnici je veliki broj hospitaliziranih, a čak sedam osoba na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.