FOTO/VIDEO  Obitelji ubijenih Dijani Čuljak: Vrijeme je za istinu

...u svibnju 1993. godine najavili su da će preko najviših instanci u Bosni i Hercegovini tražiti da se u Hrvatskoj ispita odgovornost bivše urednice i novinarke Hrvatske-radio televizije (HRT) Dijane Čuljak za ovaj zločin, saznaje agencija Anadolija.

Zarobljavanje boraca Armije BiH iz'' Vranice'', a koje su izveli pripadnici Hrvatskog vijeća obrane (HVO), prikazano je u prilogu novinarke Dijane Čuljak u emisiji'' Slikom na sliku'' HRT-a u svibnju 1993. godine, nakon čega im se bio izgubio svaki trag.

Posmrtni ostaci deset od ukupno 13 nestalih pripadnika Arije RBiH, inače nositelja najvećeg ratnog priznanja'' Zlatnog ljiljana'', pronađeni su u svibnju 2007. na lokalitetu Rimski bunar u Gorancima, zapadno od Mostara prema Širokom Brijegu. Oni su uz najviše počasti u svibnju 2008. godine ukopani na Šehitlucima u Mostaru, dok se za preostalom trojicom  još traga.

Predsjednica odbora roditelja i obitelji zarobljenih i nestalih iz zgrade'' Vranica'' Azra Penava kazala je za AA da'' moraju odgovarati svi koji su krivi za zločine i koji su mislili da im nitko i nikada ništa neće moći'':

'' A takva je i Dijana Čuljak! Čuljak snosi odgovornost za ovaj zločin. Ona je suučesnik u zlostavljanju i ubijanju naših najmilijih, ali i proganjanju porodica nestalih. Jer, poslije prikazivanja snimka na HRT-u svi smo mi imali dosta problema. Naši i životi naše djece su bili jako ugroženi.

AA