Normalizacija rada vrtića tek drugom polovinom lipnja

koronavirus, BIH, dječiji vrtići, djeciji vrtic, vrtići mostar, Danijela Kegelj
Ilustracija/Vrtić sveti Josip

Vrtići u Hercegovini i dalje rade smanjenim kapacitetima, a sve u skladu s uputama koje je su donijeli Zavod za javno zdravstvo i Federalni krizni stožer zbog epidemije koronavirusa. Do normalizacije, koju željno isčekuju u predškolskim ustanovama proći će još najmanje tjedan dana.

"Zavod za javno zdravstvo je propisao način i model na koji vrtići trebaju postupati kada su u pitanju prijem djece, ponašanje, rad i tome slično. Svi oni vrtići koji takve uvjete mogu zadovoljiti nesmetano su počelo raditi. O broju koliko djece mogu primiti, u skladu s preporukama, to je stvar, upravljačkih struktura vrtića s roditeljima i Zavodom za javno zdravstvo", rekao nam je Pero Pavlović glasnogovornik Vlade HNŽ.

Identična stvar je i u ŽZH.

"Vrtići rade po uputama koje propisao Zavod za javno zdravstvo naše županije. Vrtići sukladno tim uputama i preporukama mogu organizirati svoj rad. Da će se ići s normalizacijom koja je bila prije korone, mislim da za sada u prvoj polovici do toga još neće doći.

Ja se nadam da će se polovicom lipnja na osnovu pokazatelja prvih petnaest dana ovog mjeseca, donijeti nove preporuke, koje će biti sigurno puno relaksiranije", rekao je Ministar zdravstva ŽZH Tomislav Pejić za hercegovina.info.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.