NEREDI U MOSTARU Policija prepoznala trojicu napadača

Policija kombi
Hercegovina.info

Zbog navijačkih nereda koji su se sinoć dogodili u USRC "Mithad Hujdur Hujka" na utakmici između FC Mostar Stari Grad Staklorad i KMF Radnik morali su intervenirati pripadnici Specijalne policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije.

Podsjetimo, na navedenoj utakmici nepoznate osobe u crnim duksericama napali su navijače gostujuće ekipe.

Kako je večeras za Hercegovina.info potvrdio glasnogovornik MUP-a  Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić, neki od napadača su prepoznati.

"Policajci koji su intervenirali zbog napada na članove KMF Radnik, prepoznali su trojicu napadača, a oni su od ranije poznati policiji. Radi se i na analizi nadzornih kamera iz Sportskog centra "Mithad Hujdur Hujka". Napadnute osobe su policiji opisale napadače, ali je utvrđivanje njihovog identiteta otežano zbog toga što napadnute osobe nisu u Mostaru", kazao je Marić.

Prilikom ovog napada četiri osobe su zadobile ozljede, dok je ostatak njih na sreću prošao bez istih.

KMF Radnik se danas priopćenjem oglasio na svojim službenim stranicama. Do detalja su opisali napad.

"Imamo potrebu da vas informiramo o nemilim scenama koje su se sinoć dogodile u Mostaru, gdje je ekipa KMF “Radnik MD Shop” igrala drugu finalnu utakmicu protiv ekipe Futsal club “Mostar-Stari Grad”.

Naime, nekoliko minuta prije završetka utakmice koju su naši momci briljantno odigrali i u tim trenutcima imali vodstvo od 4:1, grupa huligana je ušla u sportsku dvoranu s ciljem da izazove incident. Nažalost, to im je pošlo za rukom. Dvadesetak navijača okružilo je predstavnike našeg kluba s teleskop palicama i zahtijevalo od njih da skinu majice KMF “Radnik MD Shop“ na kojima su bili ispisani ćirilični natpisi. Nakon odbijanja da skinu majice, jedan od navijača iz Mostara, kako smo saznali iz grupe „Red Army“, upotrijebio je suzavac i poprskao predstavnike kluba, te ih počeo udarati palicama. Nekoliko policajaca i domaći gledatelji pokušali su obraniti predstavnike kluba, koji su poslije par minuta uspjeli sići na parket sportske dvorane", naveli su.

"Četvorica predstavnika KMF „Radnik MD Shop“ su ozlijeđena, što potvrđuju i liječnička uvjerenja koje su dobili od nadležnih ustanova, dok su ostali uspjeli proći bez ozbiljnijih ozljeda. Žao nam je što su briljantna igra naših momaka i ostvarena pobjeda koja nam daje šansu da ostvarimo povijesni uspjeh i zaigramo u Ligi prvaka ostali u sjenci ovog nemilog događaja", istaknuli su.

"Postavljamo pitanje, kako je moguće da grupa mladića uđe u sportsku dvoranu s palicama, suzavcem i izvrši ovakve brutalne napade? Čemu i kome služe ovakve stvari, posebno ako znamo da je samo prije nekoliko dana mostarska ekipa pljeskom ispraćena iz prepune bijeljinske sale. Bijeljina je grad sporta, grad mira i prijateljstva, i tako će i ostati. Nadamo se da će uprava Futsal cluba “Mostar-SG”, osim što nam je naslužbenoj Facebook stranici čestitala pobjedu, javno osuditi incident koji se dogodio jer ovaj klub, njegove igrače i zaposlene smatramo iskrenim prijateljima". 

"Na kraju, podsjećamo javnost da u subotu, od 20.30 časova, u Bijeljini igramo povijesnu utakmicu i da nas samo korak dijeli od titule. Zato dođite da ispunimo dvoranu Gimnazije do posljednjeg mjesta i da pokažemo da nasilje nema svoje mjesto u sportu", navodi se u priopćenju Radnika.

Nakon Radnika, priopćenjem se oglasio i klub iz Mostara koji se ispričao svojim gostima.

"FC Mostar SG ‘Staklorad’ već godinama slovi za najboljeg domaćina. Sa svim futsal klubovima u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, imamo korektne odnose i na kraju svake utakmice  u dvorani “Midhat Hujdur - Hujka” gosti nam čestitaju na gostoprimstvu. Da smo uvijek bili dobri domaćini, dovoljno o tome govori činjenica da smo od strane UEFA-e, krovne kuće nogometa, čak četiri puta dobili domaćinstvo, odnosno odobrenje za organizaciju turnira, Lige prvaka".

"Nažalost, sinoć se dogodilo nešto što je bacilo mrlju na sav naš višegodišnji rad i trud.  Svi smo negativno iznenađeni s ovim što se dogodilo dok se završavala utakmica protiv Radnika iz Bijeljine. Tribine su bile pune starijih osoba, žena i djece koji su zajedno sa ljubiteljima futsala uživali gledajući utakmicu i navijali normalno za svoj klub, dok se nije pojavila ova grupa koja je napala navijače Radnika. U toj nekoj gužvi i tuči svi su nekako dobili udarce, navijači na tribinama, gostujući navijači... Grupa koja je upala napravila je kaos, djeca su popadala sa tribina, ozlijeđeni su naši navijači koji su pokušavali zaštiti goste iz Bijeljine", ističu. 

"Mi smo uspjeli osigurati igrače na terenu i ispratiti ih do svlačionice na sigurno. Policija na tribinama uradila je svoj posao brzo i efikasno. Nadležnim policijskim organima prepuštamo da provedu istragu i da počinitelji budu procesuirani. Ovakvim događanjima nije mjesto u dvoranama i na stadionima. Duboko žalimo zbog ovog nemilog događaja i upućujemo iskrenu iapriku našim gostima i svima koji su ozlijeđeni", navodi se u priopćenju Mostaraca.