Zdravstveni djelatnici u petak ponovno izlaze na ulice, najavljuju i generalni štrajk

Štrajk prosvjedi zdravstveni radnici
hercegovina.info

Radnici zaposleni u zdravstvu u HNŽ-u udruženi u dva sindikata – Reprezentativni sindikat SKB-a Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ-a, koji zajedno predstavljaju oko 2600 radnika, će u petak, 13.11. u vremenu od 10 do 10 sati i 30 minuta ponovno provesti štrajk upozorenja i protestnu šetnju ulicama Mostara zbog izostanka adekvatne reakcije resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice i Vlade HNŽ-a na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom.

"Do ovog trenutka nisu pozvali na razgovor predstavnike zdravstvenih radnika niti su zakazali hitnu tematsku sjednicu Vlade HNŽ-a i raspravili o gorućim problemima u županiji i donijeli odgovarajuće odluke što nam svima i previše govori o njihovom daljnjem bahatom odnosu i ignroriranju zahtjeva zdravstvenih radnika", navodi se u priopćenju. 

Sindikati upozoravaju sve odgovorne kako će već sljedeći tjedan, ukoliko izostane adekvatna reakcija prozvanih, donijeti odluku o stupanju u generalni štrajk do ispunjena njihovih zahtjeva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.