UČESTALE TUČNJAVE Fizičko nasilje zaredalo na mostarskim ulicama

Policija Španjolski trg
Hercegovina.info

Javnost je proteklih dana uznemirila vijest kako su u Mostaru na futsal utakmici pretučeni navijači KMF Radnik koji su stigli u Mostar na utakmicu protiv FC Mostar Stari grad Staklorad. Dok su mirno sjedili i gledali utakmicu, u dvoranu je ušla skupina huligana koji su od njih zatražili da skinu majice s obilježjima svog kluba, a kada su to odbili, jedan od huligana ih je poprskao suzavcem te ih počeo udarati teleskopskom palicom. Epilog su četiri osobe iz Bijeline koje su zadobile ozljede.

Među nasilnicima, policajci koji su intervenirali u dvorani prepoznali su trojicu, a utvrđivanje identiteta ostalih se nastavlja.

No, nije to jedini slučaj nasilja koji se u proteklom razdoblju dogodio u Mostaru.

Tako su u petak 19. svibnja u Ulici fra Ambre Miletića četiri osobe napale mladića, koji je bio u društvu s djevojkom. Zaskočili su ga ispred ulaza u zgradu, iscipelarili te se dali u bijeg s dva vozila. Napad su zabilježile i nadzorne kamere.

Dana 12. svibnja u Mostaru je pak došlo do tučnjave i pucnjave. Naime, tog dana u poslijepodnevnim satima 18:20 sati prijavljena je tučnjava i pucnjava u naselju Rudnik, nedaleko od Pete osnovne škole. Na mjestu događaja policija je zatekla muškarca koji je krvario iz nosa, a koji im je kazao da je sam pao. Također, kako je potvrđeno iz policije, na mjestu događaja su pronađene čahure, navodno, od plinskog pištolja.

Međutim, daljim operativnim radom, policiji su svjedoci kazali da su vidjeli kako dvije osobe tuku ozlijeđenog muškarca.

Napad na dvije osobe dogodio se i u mostarskom naselju Livač, kada je 15 masikranih osoba teleskopskim palicama i metalnim šipkama pretuklo dvojicu mladića. Napadnute osobe zadobile su tjelesne ozljede, a napadači su usput oštetili i vozilo marke Golf.

Krajem prošlog mjeseca, točnije 30. travnja u Starom gradu u Mostaru su napadnuta dvojica mladića iz Srbije. Oni su naime pretučeni budući da su na sebi imali majice na kojima je stajao natpis 'Zemun', a u Mostaru su boravili na jednom sportskom natjecanju. Jednom od njih je slomljena vilica, a iz straha nije želio ostati na liječenju u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar.

Navijački sukob spriječen je 23. travnja. Grupa maskiranih i naoružanih muškaraca u mostarskom naselju Raštani čekala je najvatrenije navijače Širokog Brijega koji su se vraćali s gostovanja iz Sarajeva gdje su bodrili svoje ljubimce u meču sa Željezničarom. Kako Hercegovina.info saznaje iz navijačkih izvora, huligani pripadaju navijačkim grupama iz Mostara i Sarajeva.

Dana 15. travnja ispred noćnog kluba 'Golden Cube' došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo više osoba. Naime, jedan Splićanin i dvojica maloljetnih Mostaraca napali su i pretukli pet osoba s područja Čitluka i Ljubuškog. Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a napadači su uhićeni.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.