VIDEO  Sudska policija stigla po Cvitanovića, određen mu jednomjesečni pritvor

Josip Cvitanović Cviki
hercegovina.info

Danas oko 14:30 sati službenici sudske policije stigli su u Policijsku upravu Mostar po Josipa Cvitanovića Cvikija, osomunjičenog za ubojstvo Marka Radića Make koje se dogodilo u ponedjeljak u večeranjim satima u Mostaru.

Kako je priopćeno iz Tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ), Cvitanoviću je određen jednomjesečni pritvor.

"Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ Mostar, Rješenjem Županijskog suda u Mostaru od 12.11.2020. godine, određen je pritvor u trajanju od jedan mjesec Josipu Cvitanoviću zv. 'Cviki' (1974.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo' iz čl. 166. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, u stjecaju sa kaznenim djelom 'Neovlaštena nabava, držanje ili prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje' propisano u čl. 65. st.1. tč. a) u vezi sa čl. 6. Zakona o oružju i streljivu HNŽ.

Naime, Josip Cvitanović se sumnjiči da je dana 9.11.2020. godine, oko 18:45 sati, u Mostaru, u haustoru zgrade u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R., sa kojim je prethodno istog dana imao verbalni i fizički konflikt, iz puške koju je držao u ruci ispalio više metaka u oštećenog M. R. i to u predjelu leđa i lijevog boka, uslijed čega je oštećeni M. R. na mjestu događaja podlegao. Također, istoga dana, oko 23 sata u Mostaru, pretresom vozila marke Škoda Fabia koje je koristio osumnjičeni, pronađen je pištolj marke 'P BARETA', 6,35 mm, sa 6 kom. streljiva, te 17 komada pištoljskog streljiva 7,62 mm, za koje nije imao važeću dozvolu.

Županijski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva, jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna i jer bi, obzirom na način izvršenja i posljedicu kaznenog djela puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.   

Županijsko tužiteljstvo HNŽ Mostar u suradnji sa MUP-om HNŽ Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo", priopćeno je iz Tužiteljstva.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.