FOTO  Stotinjak Mostaraca zajedno treniralo na Kantarevcu

Kantarevac trening
Hercegovina.info

U Mostaru je danas održan 'BeActive day' koji se obilježava u cijeloj BiH u sklopu europskog tjedna sporta. Na Sportskom Centru Kantarevac tako se večeras točno u 18 sati okupilo oko 100-tinjak Mostaraca svih uzrasta koji su održali zajednički trening.

"Danas smo ovdje da se dobro zabavimo i odradimo trening. Cilj je da obilježimo tjedan sporta, a i današnji dan sporta koji se obilježava u cijeloj BiH. Treneri širom BiH danas će svoja vrata otvoriti za besplatne treninge. Mi smo se pak odlučili napraviti jedan događaj za sve  građane Mostara u suradnji s radom, kako bismo ih aktivirali da budu što više aktivni s nama u ovih sat vremena. Cilj je potaknuti ljude da se što više bave bilo kakvom fizičkom aktivnošću, hodaju, trče, šetaju, skaču, voze bicikli... Oni koji su već pokrenuti neka ostanu aktivni, a ove druge moramo potaknuti", rekla je za Hercegovina.info Jasmina Kavazović prof. sporta i zdravlja te fitness trenerica, uz Marinu Šimunović jedna od organizatorica ovog događaja.

Kavazović je iskazala zadovoljstvo svakodnevnom aktivnošću Mostaraca

"Sve veća populacija se pridružuje nama aktivnima i mogu reći kako je zdrav način života postao trend i ja se nadam da će on potrajati. Iz godine u godinu raste broj ljudi i sve više njih je zainteresirano za isto", rekla je Kavazović.

Šimunović i Kavazović su istaknule kako bi ovaj doađaj u Mostaru trebalo ponoviti,  a sve u cilju kako bi se podigla svijest o zdravom načinu života.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.