Sindikati traže smjenu ministra Opsenice zbog sramotnog nastupa na N1

Štrajk prosvjedi zdravstveni radnici
hercegovina.info

Nezavisni sindikat zaposlenika SKB Mostar i Nezavisni strukovni sindikat radnika u zdravstvu HNŽ-a traže od Vlade HNŽ-a hitnu smjenu resornog ministra zdravstva dr. Gorana Opsenice.

“Sramotno je da ministar Goran Opsenica ima obraza nakon toliko naših dopisa, zahtjeva I pokušaja da sjedne za pregovarački u javnom eteru, pokušava poniziti i omalovažiti njihove predstavnike radi njihovog kritičkog odnosa prema njegovom radu na čelu resornog ministarstva I samog njegovog odnosa prema zdravstvenim radnicima”, kazali su, između ostalog sindikati u dopisu medijima.

Štrajk prosvjedi zdravstveni radnici

Gostovanje Gorana Opsenice na N1 televiziji možete pogledati ovdje.

U međuvremenu, iz Vlade HNŽ-a stiglo je priopćenje da je Vlada usvojila rješenje o imenovanju pregovaračkog tima za pregovore s reprezentativnim sindikatom za djelatnost zdravstva. Pregovarački tim, kako su naveli, čine dr. sc. Goran Opsenica, predsjednik, Adnan Faladžić, dopredsjednik te članovi: Marko Arapović, Rade Bošnjak, Iva Babić, Radica Božić, Edin Kapetanović, Božo Ćorić i Osman Ćatić.

"Vlada je donijela Odluku o postupku pokretanja pregovora za zaključenje granskog kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavaca i radnika iz oblasti zdravstva na području HNŽ odredivši 11. prosinca za dan početka pregovora s reprezentativnim sindikatom - Nezavisnim sindikatom zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Ujedno, dala je suglasnost na protokol o pregovaranju i ovlastila resornog ministra dr. Opsenicu da ga, u ime Vlade, supotpiše", naveli su u priopćenju iz Vlade. Zanimljivo, generalni štrajk djelatnika u zdravstvu najavljen je za 10 prosinca, točno dan prije početka pregovora.