Roditeljima se pridružio i dr. Alajbegović, tužbe protiv ministarstava su spremne

Roditeljima se pridružio i dr. Alajbegović, tužbe protiv ministarstava su spremne
hercegovina.info

Inicijativi roditelja HNŽ-a i ŽZH-a koja se bori za normalno školovanje djece, pristupio je i nezakonito smijenjeni epidemiolog dr. Erdin Alajbegović.

Iz inicijative navode kako su tužbe protiv nadležnih spremne i ići će u dva pravca.

"Prvi pravac je apelacija prema Ustavnom sudu, a drugi je tužba protiv Ministarstva obrazovanja u obje županije s obzirom da su upravo oni ti koji nalažu provođenje restriktivnih mjera u školskim institucijama, mjera koju nekoliko tisuća roditelja koji su potpisali izjavu o odgovornosti koje su naši aktivisti dijelili smatra protuzakonitom.

Odvjetnik Danijel Pervan će tužbe predati nakon izbora, jer se kao Inicijativa roditelja želimo distancirati od dnevne politike i izbjeći nepravedne optužbe iz određenih krugova. Dakle, nakon izbora službeno predajemo tužbe na sudove.

Što se prosvjeda tiče, budno pratimo svaki potez Kriznog stožera po tom pitanju. Ovom prilikom najavljujemo još jednom da je to CRVENA LINIJA preko koje većina roditelja neće prijeći. Nećemo prihvatiti online nastavu. Nećemo prihvatiti da mi roditelji radimo posao kojeg trebaju raditi učitelji i nastavnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki najavljuju brutalni lockdown i online nastavu nakon izbora. Mi jednostavno kažemo da ćemo pozvati i organizirati sve resurse koje imamo i napraviti veliki prosvjed roditelja i blokadu nadležnih institucija. Pritom ćemo pozvati i sve one koji smatraju da su oštećeni neproporcionalnim mjerama, sve obespravljene ljude koji su ostali bez posla zbog korona-mjera, koji strahuju za posao zbog novog lockdowna (ako ga bude). I nećemo stati sve dok se navedene mjere ne počnu relaksirati.

I ovom prilikom zahvaljujemo svima koji nas prate, ne samo roditeljima čija djeca idu u školu (i nadamo se da će tako i ostati) nego i mnogima koji nam se privatno javljaju i izražavaju svoju potporu, a dolaze iz drugih segmenata društva. Osim njih, zahvaljujemo i mnogim ravnateljima škola, nastavnicima i učiteljima koji nam se također (privatno) javljaju i podržavaju ovo što radimo. Nadamo se da ćemo uspjeti i zbog nas i zbog vas kojima je puna kapa restriktivnih mjera na koje vas se prisiljava", stoji u priopćenju Inicijative roditelja HNŽ/ŽZH - Zahtijevamo normalno školovanje našoj djeci.