PRIKRIVANJE URBICIDA Zašto šef službe za građevinske propise tri mjeseca u ladici drži žalbu stanara

PRIKRIVANJE URBICIDA Zašto šef službe za građevinske propise tri mjeseca u ladici drži žalbu stanara
hercegovina.info

Odjel za urbanizam Grada Mostara, preciznije šef službe za građevinske propise Zdravko Čuljak, od čije se 'propisne' gradnje grad na Neretvi neće oporaviti narednih barem stotinjak godina, nastavlja sa protupropisnim i protuzakonitim djelovanjem, te već tri mjeseca u ladici skriva žalbu stanara Bijelog Brijega, navode u svom današnjem priopćenju stanari Bijelog Brijega.

Mi stanari smo putem odvjetničkog ureda 19. studenog prošle godine podnijeli žalbu Odjelu za urbanizam Grada Mostara, što je protokolirano pod prijamnim brojem RR 88664130, gdje tražimo obnovu postupka, odnosno da nas se uključi u postupak oko izgradnje zgrade na Bijelom Brijegu investitora Joks d.o.o. Nakon što mjesecima ne dobivamo povratnu informaciju o našem predmetu, jučer dobivamo odgovor drugostupanjskog organa – Ministarstva graditeljstva HNŽ-a da naša žalba nikada do njih nije stigla, što znači da je Zdravko Čuljak već tri mjeseca drži u ladici, čime prikriva ilegalnu gradnju na Bijelom Brijegu, te protuzakonite dozvole koje je njegov Odjel izdao. Situacija je tim čudnija što se i Odjel za urbanizam i spomenuto ministarstvo nalaze u istoj zgradi – različiti ulazi“, napominju stanari.

Stanari Bijelog Brijega podsjećaju da su spomenutu gospodu Zdravka Čuljka, Ljubu Bešlića, te Nebojšu Šarića, prvu dvojicu kao izdavače ilegalnih dozvola, trećeg kao inspektora koji je propustio utvrditi terenske nepravilnosti, kazneno prijavili.

„Tužiteljstvo HNŽ-a i FUP upoznati su s protupropisnim radnjama u našem naselju, te očekujemo žurno postupanje. S druge strane, od novoizabrane vlasti u Mostaru očekujemo hitno zakazivanje tematske sjednice Gradskog vijeća Mostara na temu – URBICID – Zdravka Čuljka i Ljube Bešlića“, zaključuju u pismu, upućenom svim medijima stanari.

 

Iz Ministarstva graditeljstva za Hercegovina.info su potvrdili da još uvijek nisu zaprimili žalbu stanara Bijelog Brijega predanu 19. studenog prošle godine.

„Vezano za Vaš upit o žalbi stanara koja je podnesena Odjelu za urbanizam i graditeljstvo, Grada Mostara, 20.11.2020. godine od strane stanara zgrade na adresi Z.Frankopana 20 Bijeli Brijeg, a u predmetu zgrade „JOKS“ ovim putem Vas obavještavamo da ista nije zaprimljena u ovom Ministarstvu do današnjeg dana“, stoji u izjavi Ministarstva našem portalu.

Iz Odjela za urbanizam Grada Mostara ne odgovaraju na upit tko i zašto skriva žalbu stanara Bijelog Brijega, koje su isključili iz postupka, uz obrazloženje desetljeća – da njihovu zgradu i onu s kojom se spore dijeli prometnica. „Zgrada u kojoj žive podnositelji prijedloga za obnovu nije u neposrednom susjedstvu predmetne nekretnine, naime između njih je prometnica kroz naselje“, kaže Odjel za urbanizam u apsurdnom rješenju, na koje su se stanari žalili, a Odjel za urbanizam ga zadržava po ladicama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.