DOZNAJEMO Gradnju na Bijelom Brijegu istražuje FUP!

Bijeli brijeg FUP
Susjedne zgrade

Mjesec dana nakon što su Tužiteljstvu HNŽ-a podnijeli kaznenu prijavu, protiv Ljube Bešlića, Zdravka Čuljka i Nebojše Šarića zbog bespravne gradnje na Bijelom Brijegu, stanarima je stigla “odbijenica” Grada Mostara  kojom se žitelje naselja ne želi uključiti u postupak, odnosno odluka da se ne obnovi postupak izdavanja dozvola investitorima zgrade na Bijelom Brijegu.

Unatoč činjenici da su izdali ilegalne dozvole i suglasnosti bez njihova uključenja u postupak, iz Gradske uprave i dalje zahtijev stanara odbijaju kao razlog navodeći da isti nije podnesen od strane ovlaštenih osoba.

Posebno je apsurdan razlog koji se navodi, a on je da “zgrada u kojoj žive podnositelji prijedloga za obnovu postupka nije u neposrednom susjedstvu predmetne nekretnine."

“Nakon što su nam ograničili živote, oduzeli nam sunce, oduzeli nam mir i život pretvorili u pakao, iz Gradske uprave Mostara, koja je pod istragom i Federalne uprave policije, sada se služe igrama, te će na koncu konstatirati da uopće ne živimo na području Mostara, premda smo smješteni u podnožju velebnog objekta nadzidanog na obiteljsku kućicu”, kažu u priopćenju stanari Bijelog Brijega.

Posjećaju da je Ljubo Bešlić potpisnik dozvola i suglasnosti - bez regulacijskog plana i suglasnosti stanara.

“Protupropisne dozvole mu je pripremio sadašnji šef takozvane Službe za građevinske propise Zdravko Čuljak, a sve je u konačnici na terenu dopustio inspektor Nebojša Šarić, koji osim ilegalnosti jednog kata, nije utvrdio koliko je i u kojim smjerovima zgrada izašla iz gabarita, negdje i više metara prema prometnici”, ističu stanari.

Zbog svega navedenog stanari su Tužiteljstvu HNŽ-a podnijeli i kaznenu prijavu. Od glasnogovornice Ane Raič, portal hercegovina.info saznaje da je “predmet u radu”, a slično nam je potvrđeno i iz Federalne uprave policije.

“Obavještavamo vas da je Federalna uprava policije, Terenski ured Mostar zaprimio zahtjev Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije od 20.10.2020. godine u prilogu kojeg je dostavljena i kaznena prijava podnositelja Maria Ćosića, a na temelju kojeg policijski službenici FUP-a poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti na prikupljanju dokaza koji će biti blagovremeno dostavljeni po realizaciji predmetnog zahtjeva postupajućem Tužiteljstvu," potvrdili su za naš portal iz Federalne uprave policije.

Stanari se pak boje političkih pritisaka u ovom predmetu, te ovom prigodom pozivaju Tužiteljstvo HNŽ-a, Federalnu upravu policije te ostale uključene u predmet da ne podlegnu političkim pritiscima, i utvrde kaznenu odgovornost nadležnih u ovom predmetu.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.