Plenkovićev Beroš i Čovićev Kordić

Mario Kordić
hercegovina.info

Predsjednik HDZ-a Hrvatske Andrej Plenković pomeo je zadnje izbore na krilima koronavirusa, s kojim se njegova vlada prilično dobro snašla. Mjere su donosili blagovremeno, očuvali u priliku radna mjesta i domaće gospodarstvo isplatama od po tisuću maraka po radniku, a imao je i superjunaka Beroša, čovjeka kojeg je nacija u najvećem naletu straha voljela, u toj mjeri da su mu i djeca slala pisma. Recept je urodio plodovima. 

Lider sestrinske stranke u BiH nema koronavirus krila, posjekli su mu ih loši potezi ministara i premijera. Na državnoj razini Ii hrvatski ministri donosili su odluke temeljem kojih su Hrvati plaćali prekršajne naloge na granicama, na federalnoj razini su se organizirale karantene za ljude koji se vraćaju kući, a posebno ili jednako loše su se snalazili na županijskim razima. 

Tu je stožerovanje bilo toliko dobro i blagovremeno, da se tek sad obavljaju isplate temeljem korona zakona u HNŽ-u, a zakon je obuhvatio i kladionice, zbog čega je bilo nemalih negodovanja. Da ovdje ne spominjemo još i mjere zabrane kretanja iz mjesta prebivališta, te brojne druge detalje iz razdoblja koje je iza nas. 

 

Oboljelih je danas puno više, kapacitet Covid bolnice premašen, no straha je mnogo manje. A upravo kada je strah bio na vrhuncu pozitivan vjetrić bila je struka. Neki su liječnici posebno umirivali javnost, a među njima je i mladi dr. Kordić, kojeg smo upravo mi prvi zamijetili upitavši zašto on ne bi mogao biti ravnatelj SKB Mostar. Kako sada izgleda on je Čovićev Beroš. 

HDZ BiH i službeno ga je obznanio kao nositelja liste za Mostar. Mladi liječnik kao otežavajuću okolnost u borbi za Mostar ima desetljeće i pol dug mandat Ljube Bešlića, i sve ono što nije napravljeno za vrijeme korone, a moglo se, a što on kao liječnik i ravnatelj Doma zdravlja najbolje zna.