OGLASIO SE ČULJAK Žalbu će proslijediti sutra, a 3 mjeseca je nije odnio na vrata do - zbog Covida

Đački dom Mostar Matičar
hercegovina.info

Šef službe za građevinske propise Odjela za urbanizam Grada Mostara Zdravko Čuljak kaže da tri mjeseca nije proslijedio žalbu stanara Bijelog Brijega županijskom Ministarstvu graditeljstva jer je bila pandemija.

Na upit tko je u Odjelu za urbanizam žalbu sakrio i zašto Čuljak kaže da je sve transparentno. Izgleda da su žalbu tri mjeseca pomno izučavali. 

“Točno je da je navedena žalba podnesena i zaprimljena, uredno sagledana, proučena i pripremljena za proslijeđena nadležnom Ministarstvu što dokazuje  da ništa nije 'sakriveno' nego da se sve radi javno i transparentno. Došlo je do zastoja u redovitom ophođenju između Odjela za urbanizam i građenje i drugostupanjskog organa (Ministarstva) u vezi novonastale zdravstvene situacije (pandemije Covida).

Žalba će tijekom dana četvrtak 25. veljače 2021. godine biti proslijeđena na rješavanje drugostupanjskom organu”, zaključuje u svom odgovoru Čuljak.

Danas su medijima priopćenje poslali stanari Bijelog Brijega, koji su putem odvjetnika prije tri mjeseca uložili žalbu na rješenje kojim ih se odbija uključiti u postupak. Ona još nije stigla do Ministarstva, a usput rečeno, ministarstvo i urbanizam dijele istu zgradu, s tim što ima odvojene ulaze. Čuljak je i među troje kazneno prijavljenih zbog zaobilaženja propisa, odnosno izgradnje sasvim novog objekta na mjestu gdje to nije bilo dozvoljeno regulacijskim planom, koji trenutačno dopušta samo manje zahvate na postojećim objektima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.