Mediji iz Hrvatske o pokušaju deložacije obitelji Šarić iz Mostara

obitelj saric delozacija
obitelj saric delozacija
Skupina od 300 građana Mostara okupljena u svojevrsni bosanskohercegovački Živi zid udruge građana Minores spriječila je u srijedu deložaciju obitelji Šarić kojoj je sud u Mostaru oduzeo stan zbog duga za sudske troškove od 4000 eura, a zatim je prodan djelatnici toga suda za 12.000 eura.
Nakon što su sudski policajci došli na zakazanu deložaciju obitelji Šarić, 300 građana je svojim tijelima, kako to radi i hrvatski Živi zid, spriječilo prolaz u zgradu u mostarskoj Vukovarskoj ulici. S prozora je sve promatrala Kata Šarić te zahvaljivala aktivistima.

Nakon što su policajci otišli s mjesta događaja, organizatori su poručili kako će se i u slučaju nove deložacije okupiti ispred zgrade.

''Cilj je da ovu obitelj spasimo od ulice i ne želimo u nekoga upirati prstom. Ne treba nam još jedna obitelj na ulici'', rekla je Anica Ištuk iz udruge Minores u Mostaru.

Rekla je kako ta udruga skrbi za 15 beskućničkih obitelji.

Jedan od organizatora prosvjeda Daniel Rezo ranije je istaknuo kako je cilj spriječiti nepravdu prema obitelji Šarić.

Obitelj umirovljenice Kate Šarić trebala je u srijedu biti deložirana nakon što je zbog neplaćanja sudskih troškova stan zaplijenjen. Ubrzo nakon te odluke stan je na dražbi kupila službenica toga suda Vesna Milas za 12.000 eura.

Obitelj Šarić je putem Facebooka izrazila prosvjed zbog pritisaka i prijetnji prema Milas.

‘'Dobili smo informacije kako je gđa Vesna Milas slijedom natpisa u medijima i na portalima zaprimila prijetnje, što izravno, što putem komentara ljudi koji nama tobože na taj način izražavaju potporu'', navodi se u priopćenju koje je u ime obitelji Šarić objavljeno na Facebook stranicama udruge Minores.

HINA/JUTARNJI LIST