Alikalfići ostaju u stanu, nova deložacija za mjesec dana

Mahira Alikalfić

75-godišnja Mahira Alikalfić ostaje u svom stanu. Dogovor je to svih uključenih strana. Novi vlasnici stana nisu voljni davati izjave, kao ni odvjetnici obitelji Alikalfić, no na mjestu događaja saznajemo da deložacije danas neće biti.

Stranke i odvjetnici dogovorili su da se ova situacija mirno riješi, a ako se to ne dogodi repriza današnje situacije slijedi 20. svibnja.  Mahira Alikalfić kaže da unatoč godinama neće mirno gledati kako je obeskućuju. 

Mahira Alikalfić

"Nosat ću transparente kao ono dvoje (majka i sin), protiv Općinskog suda Mostar. Neka uzmu oni to", poručuje Alikalfić. 

Stan od preko 80 četvornih metara u Ulici kralja Tomislava 25 završio je na bubnju zbog starog duga nekadašnjoj Hypo banci. Dug je daleko manji od vrijednosti stana, koji je, tvrde Alikalfići podcijenjen i prodan, zatrpavan drugim oglasima. 

Mahira Alikalfić

Priča neodoljivo podsjeća na Katu Šarić, koja je deložirana 2016., a nakon što je njezin stan kupila djelatnica suda Vesna Milas. 

Odvjetnici tvrde da se ovakvi stanovi, stanovi obitelji koje su zapele u raljama kredita prekrivaju oglasima, kako bi ih kupili uvijek jedni ili nečiji ispod svake tržišne i ljudske cijene. 

Mahira Alikalfić

MOSTAR 75-godišnja starica ide na ulicu

U Ulici kralja Tomislava 25 u Mostaru u tijeku je deložacija obitelji Alikalfić. Na ulici bi trebala završiti starica Mahira, i to, kako tvrdi, zbog 8.000 zateznih kamata duga prema nekada…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.