HNŽ Roditelji traže probno razdoblje za normaliziranje nastavnog procesa

donacija, HNŽ, škola, koronavirus, Udruga roditelja Naša djeca 2014, škole, nastava
Twenty20

Predstavnici Udruge roditelja Naša djeca 2014 i Sindikata učitelja HNŽ-a održali su sastanak u srijedu s ciljem definiranja zahtjeva za reviziju mjera za provedbu nastavnog procesa u osnovnim školama na području HNŽ-a.

"Naime, zadnjih mjesec dana svakodnevno bilježimo pad broja i udjela pozitivnih na COVID-19 te hospitaliziranih i umrlih od navedene bolesti što su ohrabrujuće vijesti kako za cjelokupnu populaciju tako i za djecu u osnovnim školama, njihove roditelje i nastavnike. S obzirom na poboljšanu epidemiološku situaciju i činjenicu da nije zabilježeno njezino pogoršanje ni nakon dva tjedna od povratka značajnog broja učenika u školske klupe, kao predstavnici Udruge i Sindikata predlažemo reviziju postojećih mjera u cilju poboljšanja i normalizacije nastavnog procesa na sljedeći način:
- nastava u školi, bez podjele djece na grupe i online nastave.
- korigirati trajanje sata od 30 minuta, ukinuti ograničenje za broj sati provedenih u školi, tako da se nastava u potpunosti izvodi u školi.
- ponovno uvođenje velikog odmora, a zadržavanje preporuke da učenici tijekom malog odmora ne napuštaju učionicu", navode u priopćenju Udruge roditeja.

Predstavnici Udruge i Sindikata predlažu provedbu navedenih mjera u probnom razdoblju od mjesec dana, odnosno 1. 2. – 1. 3. 2021. godine, te na osnovu evaluacije epidemiološke situacije po isteku probnog razdoblja donošenje odluke o daljnjim mjerama.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.