MARIO ROZIĆ Koronavirus ne treba olako shvaćati i govoriti da je riječ o običnoj gripi

Mario Rozić
Privatni album

Mario Rozić, tajnik Ureda načelnika općine Čitluk i član uprave HNK Brotnjo, nakon 25 dana borbe s koronavirusom u Covid bolnici u Mostaru, napokon je stigao kući, gdje je u krugu obitelji na kućnoj njezi. Mario Rozić jedan je od šest ljudi iz Općine kojem je potvrđen koronavirus.

Koliko je virus nepredvidiv govori i činjenica da je načelnik općine Čitluk Marin Radišić koronu prošao bez nekih jačih simptoma, dok se Rozić doslovno borio za život.

Kaže kako se osjeća dobro, ali i iscrpljeno.

"Nakon 25 dana provedenih u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, nakon dugotrajnog i iscrpljujućeg liječenja uspješno izliječen od koronavirusa. Trenutno se nalazim na kućnoj njezi. Sada mi je najvažnije da ojačam, kaže Mario Rozić za hercegovina.info.

Neumorno medicinsko osoblje brinulo se o vama. Često su na udaru kritika, kakvo je vaše iskustvo?

"Posebna zahvala ide medicinskom osoblju Klinike, koji osim što su profesionalno odrađivali svakodnevne radne zadatke, svojom ljubaznošću i vedrinom utjecali su na pozitivno ozračje kod svih bolesnika. Znamo da lijek za ovu bolest još ne postoji stoga je zahvala cijelom liječničkom timu Klinike, koji vrlo dobro rade svoj posao u ovoj nedaći, još i veća. Također posebna zahvalnost ide djelatnicima Doma zdravlja Čitluk koji su na vrijeme prepoznali moje ugroženo zdravstveno stanje i uputili me na liječenje u Covid bolnicu Mostar."

Mario Rozić

Možete li opisati kroz što ste sve prolazili?

"Od tih 25 dana provedenih na liječenju, osam dana bio sam priključen na respirator u indiciranoj komi. Nije bilo niti malo lako, no hvala Bogu sve se dobro završilo."

Mnogi koronavirus različito tumače. Neki ga shvaćaju ozbiljno, neki ga izjednačavaju s gripom, a nekima je on teorija zavjere. Što možete poručiti ljudima?

"Ne treba olako shvaćati i govoriti da je riječ o običnoj gripi, kao što to neki pojedinci rade. Ovdje o tome nema niti riječi! Iz dosadašnjeg iskustva poznato je da će većina zaraženih preboljeti ovo bez većih simptoma, ali moramo misliti i na onu drugu ugroženu skupinu koji od ranije imaju veće zdravstvene probleme, kao i na naše starije i nemoćne osobe, koji ako se ne daj Bože zaraze, vrlo teško će se nositi s ovom bolesti."

Obitelj je sve vrijeme bila tu.

"Želim se zahvaliti svojoj obitelji i prijateljima što su stalno bili uz mene, što su svojim molitvama zasigurno pridonijeli mome ozdravljenju", kazao je Mario Rozić razgovoru za hercegovina.info.

Valja istaknuti kako se i Rozićev sin Matej, kapetan HNK Brotnjo, u potpunosti oporavio od koronavirusa.

Mario Rozić

Nogometaš Brotnja se oporavio od koronavirusa

Lijepe vijesti dolaze iz hercegovačkog drugoligaša. Naime, HNK Brotnjo iz Čitluka objavio je na svojoj službenoj Facebook stranici kako se od koronavirusa oporavio igrač ovog kluba Matej Rozić…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.