MAMIĆ "Mafija želi ubiti mene i Miroslava Kutlu"; KUTLE "I gore je od toga nego što Mamić kaže"

Zdravko Mamić faca
Hercegovina.info

"Planira se atentat na mene", rekao je to USKOK-vim istražiteljima bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić krajem studenog u Bosni i Hercegovini. 

Osim toga, dopunio je iskaz i tvrdnjom da ga želi ubiti takozvana čepinska mafija, kako prenosi Nacional, a planira ga ubiti, kaže Mamić, Tomislav Sučić. Osim njega meta im je, i također odbjegli u BiH, Miroslav Kutle.

O tome Mamić ponovno ne želi pred novinarima. Inače, Sučićevo ime spominjalo se nedavno nakon eksplozije u zgradi na Laništu. Bio je to napad na njegovu suprugu i djecu, dok je Sučić bio u zatvoru, a pao je u operaciji Tebra zbog trgovine drogom.

I nije ovo prvi put da Mamić spominje čepinsku mafiju, tvrdio je da je ona prijetila osječkim sucima kako bi ga osudili. A neka druga imena podzemlja optuživao je i za atentat na njega u ljeto 2017., kada je govorio: "Bojim se, smrtno se bojim za sebe, bojim se za svoju obitelj koja je morala bježati glavom bez obzira". 

Meta čepinskog klana nije samo on, već tvrdi Mamić planiraju ubiti i Miroslava Kutlu, koji je također još uvijek u bijegu u BiH, prenosi RTL.

Na upit, Kutle odgovara da su pojedini mafijaši involvirani u sve sfere hrvatskog društva i države.

Zdravko Mamić faca

"Pouzdano znam da je stvarna situacija neusporedivo gora nego što je opisuje gospodin Mamić. Već sam u više navrata na razne načine ukazivao na to da je ozbiljna ugroza za hrvatsko društvo i državu organizirani kriminal pod sofisticiranim vođenjem i koordinacijom braće Pripuz", rekao je. 

Svojim iskazom, kojih je već dao nekoliko u BiH, prvenstveno oko sudaca, Mamić pokušava stvoriti bolju pravnu podlogu u svojoj borbi za slobodu. Iako mu je odbijena ustavna tužba, svi iskazi pa i ova dopuna, ide i prema Europskom sudu za ljudska prava.

Lidija Horvat, odvjetnica Zdravka Mamića kaže: "Sve daljnje akcije državnih tijela, tijela progona, naravno da idu u korist Zdravku Mamiću, međutim već i sa ovim što imamo smatramo da postoji dovoljan stupanj sumnje da Europski sud utvrdi takvu povredu". 

A ako to utvrdi, Mamić će moći tražiti i obnovu postupka.