LANAC KOJI STIŽE U BIH BRANI SE U AMERICI Optuženi su za prikazivanje burgera većim nego što jesu

hamburger
Unsplash

Američki sudac odbio je zahtjev lanca brze hrane Burger King da odbaci tužbu u kojoj se tvrdi kako je prevario gladne kupce tako što je svoj Whopper sendvič na reklamnim panoima učinio većim nego što zapravo jest.

Američki okružni sudac Roy Altman u Miamiju rekao je kako se Burger King mora braniti od tvrdnje da njegov prikaz Whoppera na pločama menija u prodavnicama dovodi u zabludu razumne kupce, što predstavlja kršenje ugovora, prenio je Investitor.me.

Kupci u predloženoj grupnoj tužbi optužili su Burger King da prikazuje hamburgere sa sastojcima koji se “prelijevaju preko lepinje”, čime se čini da su hamburgeri 35 posto veći i sadrže više od dvostruko više mesa nego što ih lanac zapravo služi.

Burger King, jedinica Restaurant Brands Internationala, uzvratio je kako nije potrebno da hamburgeri koje služe izgledaju “baš kao na slici”, ali je sudac rekao kako je na porotnicima da utvrde “što razumni ljudi” misle o tome.

U svojoj odluci objavljenoj u petak, Altman je također dozvolio kupcima da podnose zahtjeve za nepažnju i neopravdano bogaćenje kompanije.

Odbacio je tvrdnje zasnovane na TV i online reklamama, ne pronašavši nijednu u kojoj je Burger King obećao “veličinu” hamburgera ili težinu pljeskavice, a nije ga uspio isporučiti.

''Tvrdnje tužitelja su lažne. Goveđe pljeskavice pečene na žaru prikazane u našoj reklami su iste pljeskavice koje se koriste u milijunima Whopper sendviča koje poslužujemo gostima širom zemlje'', naveo je Burger King u izjavi u utorak.

I “kolege” Burger Kinga, poput McDonald’sa i Wendy’sa brane se protiv sličnih tužbi na saveznom sudu u Brooklynu. Odvjetnik tužitelja je u ponedjeljak citirao Altmanovo mišljenje kako bi opravdao da se taj slučaj nastavi.

Taco Bell je tužen prošlog mjeseca na sudu u Brooklynu zbog prodaje Crunchwrapsa i meksičkih pica koje navodno sadrže samo upola manje punjenja od oglašenog.

Svaka tužba traži najmanje 5 milijuna dolara odštete.