KORONA U HERCEGOVINI Sveukupno 30 novih slučajeva u 5 gradova, ostali bez novozaraženih

COVID Bolnica
hercegovina.info

"U COVID-19 bolnici Sveučilišne kliničke bolnice na bolničkom liječenju trenutno je 14 bolesnika, od kojih je 1 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, ostali su klinički stabilno.  

U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirana su 195  uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 19: 14 iz Mostara, 1 iz Čitluka i 4 iz Čapljine", naveli su iz Stožera Hercegovačko-neretvanske županije.

Slično stanje je i u susjednoj Županiji Zapadnohercegovačkoj.

"U protekla 24 sata na području Županije Zapadnohercegovačke na prisustvo koronavirusa testirane su 43 osobe, od čega su četiri osobe retestirane.

Prema rezultatima Zavoda za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku Sveučilišne kliničke bolnice Mostar do 12:00 sati, registrirano je 11 novozaraženih osoba na prisustvo koronavirusa, iz Gruda sedam (četvero muških i tri ženske) te Širokog Brijega četiri (dvoje muških i dvije ženske) osobe.

Od prisustva koronavirusa oporavilo se sedam osoba, iz Gruda šest te Širokog Brijega jedna osoba. U samoizolaciji nalazi se 198 osoba", objavili su iz Stožera ŽZH.