Seks afera: Političar uhvaćen u krevetu s kozom

Politika, koža, seks
Njemu to nije smetalo, pa je i dan danas dobar s ovakvim ili onakvim kozama.

Ne znam je li netko imao nešto protiv F., pa da mu je smjestio rogatu ljubavnu aferu, ali u ovom izopačenom svijetu, kad netko nekome smeta prišije mu se seks skandal, razapne ga se i začas ukloni sa scene.

Piše: Berilslav Jurič/bitno.ba

Predsjednika Međunarodnog monetarnog fonda tako su otjerali, osnivača WikiLeaksa razvlače po sudu zbog nejasnog seksa, a i neuništivog Silvija su uništile orgije na talijanski način.

U onom manje izopačenom svijetu, visokim dužnosnicima se pak izmakne stolica tako što ih se pozove da objasne posuđivanje novca, prepisivanje doktorskih radova ili ''pranje'' tepiha. Tako su otjerani razni političari, koji su na oproštaju uglavnom rekli kako njihov obraz tone može izdržati i da nije uredu da ostanu u foteljama ako su izvarali one koji su ih zaokruživali.

No, kod nas, u ovoj izopačenoj zemlji, ni tepisi, ni posuđivanje novca, a ni koze ne mogu otjerati iz fotelje usidrena, uglancana dupeta. I vrapci na grani, i koze na livadama znaju da su pojedini visoki dužnosnici u našoj zemlji diplome stjecali po kafanama.

Zna se da je tepih sitnica za ono što su oprali političari ove ili one razine, ovog ili onog naroda, ove ili one koalicije. Veliki broj umrtvljenih studenata zna da profesor koji prosipa pamet pred njima uopće ne zna o čemu priča i da je doktor samo zato što paše razinama, narodima i koalicijama.

Posuđivanje novca isto je tako općepoznata i, nažalost, općeprihvaćena stvar. Zna se tko uzima, tko nikada ne vraća i tko nikada ne spominje svoj obraz niti izigrano povjerenje onih koji su zaokružili ili koje se ''vodi'' kao one koji su zaokružili.

No, to su stvari preko kojih se, kao i preko mnogih drugih, u Bosni i Hercegovini izmoreno prelazi. U zemlji u kojoj političare nikako da uhvate u krevetu, teško je otjerati nekoga kad zasjedne. Barem ne zbog prljavih igara i barem ne iz pravih razloga.

Zadnjih dana svjedočimo kako veliki Zlatko, uz podršku ostalih velikih, tjera sitnog Sulejmana iz stolice. Reći će netko zaslužio, potrošio se i izmorio. No, problem je što nekad krupnog, danas sitnog, tjeraju jer je iznevjerio i pomrsio planove uglancanih.

Narod opet nitko ništa ne pita. Ni one koji su zaokružili, ni one koje se ''vodi'' kao one koji su zaokružili. Niti im narod može smjestiti. Pogotovo ne seks-aferu Tihiću. Uglancani imaju blindirane obraze, pa će doktorati ostati doktorati, tepisi oprani i čisti, a posuđeni novac nikad neće biti vraćen.

Seks-afera je odavno otkrivena, a narod je kao koza izvjesnog F. Ne zna reći Neću i Nemoj.
bitno.ba