Posavska rukavica za Vesnu Pusić

Naglasivši svoj predsjednički program borbe protiv korupcije i kriminala tako sto u spotu pokazuje neobrijanog kicoša koji juri autom dok telefonira i hvali se svojim vezema i vezicama,  i sve to uz glasnu izvornu glazbu posavskih Hrvata, gospodja Vesna Pusić savršeno se uklapa u onu čuvenu izjavu  od dr. Ante Kovačevića koji je inače i sam Posavac; “ti nisi za mudraca nego za madraca”. Aluzija je jasna. Hrvati iz Posavine su kriminalci???!!!! Pusićkin spot dokazuje odsutnost svake mudrosti potrebne jednom predsjedniku države pa se postavlja pitanje nije li Hrvatskoj i Hrvatima bilo više nego dovoljna već desetogidšnja odsutnost mudrosti?!

Ako se već osramotila Vesna Pusić, ne bi smjelo još i izborno povjerenstvo Republike Hrvatske kojem je dužnost zabraniti ovako uvrijedljiv i rasistčiki odradjen spot. Tko je sve u Hrvatskoj pod sudskom istragom zbog kriminala i korupcije u mirovinskom fondu, Podravci ili nabavci vojnih kamiona?! Tko je sve osumnjičen za Pukanićevo ubojstvo ali i tko puni zatvore zbog dilanja droge?! Ako gospodja Pusić pogleda samo navedene primjere, mogla bi se i sama uvjeriti kako medju optuženim nema Hrvata Posavaca.

U znak zahvalnosti za ovako smišljenu promidžbu posavskih Hrvata, još prošli tjedan odlučio sam našoj dragoj  Vesni poslati poklon.

Što zbog svinjeske gripe a što zbog poslova u kojima ne smiju ostati otisci prstiju, odlučio sam se za jedan par rukavica. Zato što za Božic nisam u mogućnosti poklon osobno predati, još prosli tjedan poslao sam ga na Vesninu adresu zajedno sa ovim pismom.

P.S 

U muvremenu desila se jedna nesmotrenost.

U trgovini sam  pri kupovini sreo kolegicu koja je kupovala gaćice. Nespretna prodavačica zamijenila je paketiće i kolgica je uzela moje rukavice a paketić sa gaćicama i nalijepljenim mojim pismom  poslan je Vesni Pusić.

Sva ozarena tko se to nje sjetio iz Orašja i Posavine, Vesna je otvorila  poklon i pročitala pismo sa sadržajem:

Draga Vesna

Dugo sam razmišljao kako ti mogu zahvaliti za sve dobro koje si učinila Hrvatima Posavine.

Pri snimaju tvojeg spota primijetio sam što ti nedostaje i zato ti to šaljem kao poklon u ovom paketiću. Želim da u njima provedeš ugodne trenutke. Želio sam ti kupiti vunene ali u njima bi se znojila, sto sam zapazio kod kolegice i prodavačice. Naime, probao sam ih i na jednoj i na drugoj i zbog znojenja jedva sam ih sa njih skinuo. A i onako za tri mjeseca je proljeće a ti ih onda i tako ne nosiš. Htio sam ti kupiti kožne sa narodnim posavskimvezom ali sam se sjetio u njima ne bi mogla imati osjećaj za opipavanje koji je jako bitan za tvoje svakodnevne aktivnosti. Kupio sam namjerno takve koje se lako skidaju jer su time jako praktične ako bi se tebi i drugima žurilo. Ne zaboravi da ih poneseš kada ideš u fino društvo.
 Mada znam, sigurno neće dugo biti čiste jer političari imaju prljave ruke a ti sa mnogima kontaktiraš. Ako ih želiš očistiti otidji kod dr. Ante Kovačevića o kojeg i sama poznaješ, jer on se profesionalno bavi takvim čišćenjem i iskusan je u tim stvarima. Ako on bude prezauzet slobodno se javi kod Ive Gregurović. Znaš to ti je onaj u Hrvatskoj naš najpoznatiji kriminalni glumac inače iz Orašja. Zato pazi neka ti stvar sredi s`prijeda. Nikako mu ne okreći leđa. On ti takđoe sluša onu posavsku izvornu glazbu od koje se postaje kriminalac. Ali da je majstor za čistoću najbolji dokaz je onaj domaći film Velo misto. Draga Vesna. Zbog toga što si jako zaslužna, prvom prilikom kada se sretnemo zbog mene ih ne moraš skidati kao kod drugih.

Nakon ovog svega slijedilo je ono što je bilo i za očekivati.

Od dana kada je primila poklon, gospodja Pusić javila mi se samo jednom  rekavši >posavski Hrvati mogu odhebati za sva vremena i kako sigurno nije luda doći u Posavinu i uzimati glasove od kriminalaca<. Jednostavno je odlučila bojkotirati Posavce jer je izvorna glazba tog kraja glavni  pokretač kriminala i korupcije kako u Hrvatskoj tako i u BiH.
Moj poklon samo je dokaz više njenoj ispravnoj odluci.

Ti jarca.......S obzirom da  je Vesna uvijek u pravu, još ću ja ispasti krivac a ne posavska izvorna glazba???!!!

Crovata