Posao iz snova: raspisan natječaj za popunu radnog mjesta državnog službenika u Ministarstvu hrvatskih branitelja

Pročitavši to u tiskovinama Ž.O.HSS-NHI ŽZH poziva i ovim putem sve zainteresirane da u idućih petnaestak dana prikupe potrebitu dokumentaciju i iskoriste ovu jedinstvenu prigodu.

Onaj tko uspije dobiti ovo radno mjesto uistinu će se moći pohvaliti da je dobio,,posao iz snova".

     Para dobra,topli obrok,regres,radni staž a posla ništa.

Da pojasnimo.

     Ministarstvo hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u ZHŽ ima osam (8) stalno uposlenih,plus ministar i njegovi savjetnici.

     Taj isti ministar,gospodin Viktor Kvesić,je skupa sa svojim uposlenicima i savjetnicima u 2009 godini,sukladno planu rada ministarstva realizirao slijedeće:

     Predvidio je donošenje 0 (nula) zakona i toliko ih je i realizirao.

     Da ne ostane na tomu,predviđeno je,po planu rada ministarstva i donošenje 0 (nula) odluka i iste su realizirane brojkom i slovom.

...Ministarstvu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Uza sav taj obiman posao oko donošenja 0 (nula) zakona i 0 (nula) odluka,predviđeno je i donošenje 0 (nula) uredbi,te je i tu,vjerovali ili ne plan rada ispunjen.

     Unatoč ovako opsežnom planu,ministar i ministarstvo su uza sve to predvidjeli i donošenje 4 (četiri) pravilnika od kojih nisu realizirali niti jedan.

     Očito su im nedonešeni zakoni,uredbe i odluke oduzeli previše dragocjenog vremena,te nisu smatrali bitnim donošenje primjerice ,,Pravilnika o ortopedskim i drugim pomagalima",mada su to planirali.

     U planu je bio i ,,Pravilnik o kriterijima i postupku ostvarivanja prava na zdravstvenu zaštitu",ali su se očito vodili time da takvo nešto braniteljskoj populaciji nije potrebno.

     Ministar Kvesić očito smatra da su braniteljima potrebnije utakmice od ortopedskih pomagala i zdravstvene zaštite,pa je sukladno takovom mišljenju,u 2009 godini,unatoč ovolikom obavljenom poslu stigao i novac predviđen za braniteljsku populaciju uplaćivati na račune nogometnih klubova,te tako dodatno pomoći braniteljima.

     HSS još jednom poziva zainteresirane da se prijave na natječaj,čestita onomu tko dobije svoj,,posao iz snova",ako mu je san dobro živit a ništa ne radit,barem dok institucije pravne države ne urade svoj posao.

Predsjednik Ž.O.HSS-NHI ZHŽ

Mario Karamatić