Pismo mrtvom ocu: Dragi tata Hrvati u BiH jedini imaju razloga za prosvjede

branitelji, hv, HVO, HVO, Mostar, Hrvatska, Europska unija, dan neovisnosti, branitelji, registar branitelja, reakcije, branitelji, Hrvatska, pismo tati, otac, domovinski rat, pismo, svjedočanstvo, branitelj, pismo tati, Hrvatska, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, pismo, Hrvatski branitelj, Zoran Milanović, pismo tati, Hrvatska, Hercegovina, branitelji, Hrvatska, pismo tati, pismo mrtvom ocu, pismo, progon, hrvatski branitelji, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, branitelj, pismo, prosvjedi, branitelji, Hrvatska, tajkuni, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, pismo tati, branitelj, zemlja, pismo, pismo mrtvom ocu, poplave, pomoć, Buna, spomenik, Mostar, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, Hercegovina, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, BIH, pismo tati, branitelj, Čapljina, Hrvatska zemlja, tužba, dokaz, Marina Radoš, Hrvatska zemlja, akcija oluja, Hrvatska, knin, hrvatski branitelji, gardijske brigade, pismo mrtvom ocu, pismo mrtvom ocu, Hrvatska, homoseksualci, pismo mrtvom ocu, BIH, Hrvatska zemlja, pismo mrtvom ocu, Hr

Prvo ti moram reći da se situacija u BiH smirila, nema više masovnih prosvjeda, a što je puno važnije nisu se ponovile ružne scene paljenja i rušenja zgrada po gradovima Federacije BiH.

Piše: Ivana Orleanska/HERCEGOVINA.info

Kako vrijeme prolazi sve više je jasno da su prosvjedi dobro isplanirani i dirigirani od strane određene politike, a njihov krah pokazuje da je to narod shvatio. Dragi moj tata narod je ovdje u teškoj situaciji, većina se bori da preživi, i nužne su neke promjene da se stanje popravi, ali ne način kako su to neki htjeli izrežirati.

Nakon što ih je svakim danom bilo sve manje prosvjednici su osnovali nekakve plenume, i sada bi oni, a njihov broj je zaista mizeran, smijenjivali i postavljali vlasti po gradovima i žuanijama. Dragi moj tata to je bio još jedan pokušaj da se Hrvati u BiH dodatno majoriziraju i još više opljačkaju od strane političkih elita iz Sarajeva.

Dragi moj tata kako je sve to oko prosvjeda politika, onda su jedino Hrvati ovdje imali razloga prosvjedovati. Prvo zbog nelegalne federalne vlasti koja je instalirana mimo političke volje Hrvata, a simim time i zbog sustavnog izvlačenja novca iz hrvatskih krajeva od strane Sarajeva.

I malom djetetu je valjda jasno da je Visoki predstavnik skupa sa lažnim bošnjačkim socijaldemokratima nelegalno nametnuo vlast u Federaciji, a Hrvate u toj vlasti predstavljaju političke stranke i pojedinci sa mizernim brojem glasova. To je i više nego dovoljan razlog da se protiv toga trebalo već odavno prosvjedovati. Europa i svijet moraju znati da u srcu Europe živi jedan europski narod koji je majoriziran i čija se osnovna ljudska prava sustavno godinama krše.

Dragi tata Hrvatima je dosta više nametanja i preglasavanaja. Ovaj narod ovdje  je decenijama ponižavan u komunizmu, a kada je slobodu skupo platio krvlju svojih najboljih sinova, tu istu slobodu sada gubi zbog nametnute vlasti i preglasavanja. Dragi moj tatice i sam znaš da ove BiH ne bi bilo da nije Hrvata. Kada su Hrvati ginuli za BiH, ovi iz Sarajeva su govorili da to nije njihov rat, a kada je taj isti rat zakucao na njihova vrata  neki od današnjih velikih  „patriota i domoljuba" bili su samo slučajni prolaznici.

Ova država može funkcionirati samo kroz ravnopravnost naroda koji u njoj žive. Danas ona ne funkcionira jer Hrvati u njoj nisu ravnopravni sa ostalim narodima. Tek onda kada se Hrvatima dopusti da biraju svoje predstavnike moći će se krenuti prema naprijed, a to je ogroman razlog zbog koga su Hrvati morali i trebali prosvjedovati protiv nametnute vlasti i međunarodne zajednice koja je to dozvolila. Dragi tata nisu samo Hrvati trebali prosvjedovati, već i svi oni koji se busaju u prsa da su patrioti ove države i koji žele mirnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu.

Eto dragi moj tata to je poenta svega, i nadam se da će to konačno svhatiti i naši susjedi Bošnjaci, te konačno ustati protiv svojih političkih elita koji grabeći za sebe i svoje ovu zemlju guraju u raspad.

Do idućeg pisma voli te tvoje jedino zlato...