Fra Mario Knezović: Pupovac the best Srb

fra mario

No, ovo je zbilja tužno premda je satirični program u pitanju! Iako ne podržavam ovakav oblik medijskoga djelovanja koji rabi Davor Jurkotić kroz emisije „U zdrav mozak", mora se priznati da se povremeno dozna istina o ljudima i njihovim namjerama.

Tako je Milorad Pupovac naletio na nagaznu minu. Misleći da razgovara s Oreškovićem otkrio je što on stvarno misli i koja mu je politika kao strategija na pameti. Misli o slizavanju s vlasti (dodvorništvo!), a politika je biti blizu vlasti jer se tu dijeli novac (koristoljublje!). Srpsko pitanje je Pupovac sveo na princip „driši kesu" a drugo nije važno. Ono drugo je priča za izmanipuliranu srpsku, pa i hrvatsku javnost. Pupovac najedanput podržava Oreškovića, Domoljubnu koaliciju, sve mu je pet samo daj da „lova" stiže u njegove jasle kako bi namirio svoje podanike u Srpskome narodnome vijeću.

Ovo što je izgovorio Pupovac je, nažalost, stil ponašanja i drugih političara, pa i mnogih lažnih desničara i hrvatskih nacionalista. Narod se brine i krvi o ideološkim pitanjima, a oni o tome kako steći novac i moć kako bi se i slijedeći izbori mogli, vidi vraga, dobiti na ideološkim pitanjima i tako u krug.Da je poštenja Pupovac bi morao odstupiti s liste koja zagovara srpsko dobro, a vlast bi ga trebala, konačno, udaljiti od proračunskoga novca. Ako je podržavao Milanovića, ako se kao manjina, što nije politička praksa, izjašnjavao navijački za lijevu vladu, ne bi mu se smjelo dopustiti da se sada prebaci u drugi kupe koji vodi do državne riznice. Dakle, srpsko pitanje u Hrvatskoj Milorad i njemu slični su sveli na novac, a ostalo je neprekidna četverogodišnja emisija „U zdrav mozak" koju vodi i uređuje Milorad Pupovac. Dakle Jurkotiću, vidi paradoksa, uči zanat od Milorada jer tvoji razgovori traju pet ili deset minuta, a njegova emisija istoga naziva traje već godinama. Vrijeme je da se netko iskreniji i pošteniji počne boriti za prava Srba u Hrvatskoj.

Fra Mario Knezović