Ili Bosanac ili Hrvat(Hrvatica) za člana predsjedništva

izbori, Hrvati, posavski obzor, Hrvati u BIH, majorizacija, Zlatko Lagumdžija

Kako se bliže izbori tako je sve više sigurnije da će Hrvati kao jedan od tri jednakopravna naroda u BiH za svoga člana (opet) dobiti čovjeka koji sa Hrvatima nema gotovo ništa. Čovjek koji se voli pohvaliti da je ponosni borac Armije BiH, dobitnik zlatnog ljiljana, dijete iz sarajevskog nebodera i navijač "Želje" je zadnji čovjek na svijetu koga bi bilo koji  Hrvat poželio za svoga predsjednika. Na papiru je BiH država tri naroda, a u praksi je to ustvari država u kojoj žive tri naroda, a o svojoj sudbini mogu odlučivati samo njih dva.

Iz svega što se događa posljednjih godina na političkoj sceni u BiH kristalno je jasno zašto niti jedan Srbin ne želi imati ništa sa Sarajevom. Sarajevo kao glavni grad BiH je ustvari samo glavni grad jednoga od naroda te su  Srbi  tu lekciju naučili davnih dana. Hrvati nažalost nisu dobri učenici i tu lekciju nikako da sažvaču. Posljednje četiri godine tako Hrvate predstavlja čovjek koji se u posljednjem ratu borio protiv Hrvata i za tu borbu zaslužio najveće odličje bošnjačke vojske . Kao takav on ne može predstavljati nikoga nego svoje naredbodavce i suborce, a među nema ne postoje Hrvati. Čovjek iz sarajevskog nebodera dobro zna da u njegovom okruženju Hrvati nisu nikada bili dobrodošli, ali to mu ne smeta da ih predstavlja. Komšić također dobro zna da su njegovi sugrađani i navijači njegovog "Želje" palili Hrvatske zastave u njegovom glavnom gradu, a da je policija njegovog grada zabranjivala zastave naroda koga on predstavlja. Treba li uopće još jednom ponoviti kako je njegovo multietničko Sarajevo proslavljalo pobjedu Turske nad Hrvatskom? Na te činjenice gospodin Komšić je ostao nijem i gluh, a te zastave ionako nemaju ništa zajedničko sa njegovim stvarnim šefovima stranačkim Zlatkom i kućnim Sabinom. Vrhunac svega su osobni podaci gospodina Komšića na wikipediji na kojima jasno stoji da je on po nacionalnosti bosanac, a po vjeroispovijesti  agnostik???

Ako se u ovoj državi biraju članovi predsjedništva iz reda tri naroda kako je ikako moguće da se gospodin Željko Komšić kandidira na mjesto jednoga od njih iako je po samom sebi pripadnik nekog četvrtog naroda?

Rođenje 20. januar 1964
Puno ime Željko Komšić
Nacionalnost bosanac
Politička stranka SDP
Supruga Sabina Komšić
Obrazovanje Advokat
Vjera Agnosticizam

Razjedinjenost Hrvatskih političara lijepo koriste Bošnjaci koji tako u liku i djelu Željka Komšića podvaljuju Hrvatima čovjeka koji će ih i u naredne četiri godine dodatno diskreditirati. Zna dobro njegov stranački šef zašto se on nije kandidirao za člana predsjedništva ispred svoga naroda. To je ustvari dogovoreno na sastanku zelene transfezale (SDP, SDA I SBiH),  i svaka priča o multietničnosti SDP-a je bajka u koju ne vjeruju niti djeca predškolske dobi. Nakon svega nabrojanog i nakon što posljednje četiri godine gospodin Komšić nije ništa učinio za narod koji predstavlja i laiku je jasno da on na ovim izborima neće dobiti glasove Hrvata. Naravno da gospodin "Sejdo" za to ne brine jer za njega će glasati narod kome pripadaju njegova supruga i njegov stranački šef. Nema njegov šef ni u svojoj kući nimalo onoga čime se diče on i njegova partija, pa tako ne trebate ni pomisliti da je njegova supruga druge nacionalnosti, kao što je supruga njegovog hrvatića amiđe Željka.  Imena njegove djece također odaju koliko je njihov otac multietičan, ali nećemo više o tome jer nisu djeca kriva što im se babo krivo predstavlja.

Sve ovo nije dovoljan alarm u glavama Hrvatskih političara da konačno počnu trezveno razmišljati i pokušaju babi i amiđi suprotstaviti zajedničkog kandidata koji je Hrvat po imenu i prezimenu, nacionalnosti i vjeroispovijesti. Lud je onaj tko misli da će se izborni sustav promijeniti, on je i napravljen da Hrvate baci na marginu političkih zbivanja. SDP se  u javnosti predstavlja multietničkom partijom, a u stavrnosti je čista nacionalna stranka sa svojim Trojanskim konjem u liku i djelu Željka Komšića koji je podmetnut Hrvatima u BiH i koga će im u predjedništvo izabrati Bošnjaci.

Ukoliko se nešto drastično ne promjeni dragi naši političari do listopadskih izbora čeka nas još četiri pune godine vladavine amiđe koji je samo instrument u ruci svoga mentora multetnićara babe Zlatka. Vremena ima iako ga je svakim danom sve manje i manje. Dogovorite se već  konačno oko jednoga kandidata i dajte nam priliku da biramo između njihovog i našeg kandidata za člana predsjedništva.

hercegovina.info