Hrvati u BiH: Kako nas spasiti od nas?

Dragan Čović

Izbori su demokratsko pravo birati i biti biran svuda u svijetu, pa eto i u državi zvana Bosna i Hercegovina. Čudna je to država s još čudnijim zakonima koji se sprovode onoliko koliko kome odgovaraju. Temelji današnje države udareni su na mirovnoj konferenciji u Daytonu, ali kuća još nije završena ni dvadesetak godina poslije toga.
Kako to obično biva u nedemokratskim društvima većina želi prevlast nad manjinom, tako su se i Hrvati u BiH našli na udaru Bošnjaka u BiH koji na sve načine pokušavaju jedan konstruktivan narod preglasati i nadglasati.

Da postoji demokracija i da međunarodna zajednica sprovodi demokraciju danas bi svi opušteno čekali izbore i birali bi svoje predstavnike po čistoj savjesti. Pošto je demokracija u BiH samo jedna od stranih riječi ona formalno postoji na papiru, dok je stanje na terenu takvo da su svaki izbori za Hrvate presudni za opstanak i ostanak na zemlji svojih pradjedova. I prije „demokracije" razni režimi i sustavi pokušavali su iskorijeniti Hrvate, ali nisu uspjeli jer i Hrvate je sačuvala vjera u svoje svetinje i ljubav prema svom ognjištu.

I danas Hrvati opstaju i ostaju prije svega zahvaljujući vjeri. Planovi koji se kuju u sarajevskim kuhinjama namijenili su Hrvatima sudbinu Kurda ili Palestinaca. Cilj je jasan iseliti Hrvate i tako bez metka osvojiti prostore koji su vjekovno bili Hrvatski ili i Hrvatski gdje su Hrvati živjeli skupa s drugim narodima.
Danas kada Hrvati masovno iseljavaju pitanje svih pitanja je kako ostati i opstati na ovim prostorima. Trpjeli su naši preci veće i gore torture, ali se nisu nikada predali. Odlazili su naši očevi i djedovi u dijasporu zaraditi za koru kruva, ali su se i vraćali na svoja ognjišta.

Egzodus Hrvata trbuhom za kruhom pokušava se prikazati kao masovnu histeriju bježanije, a prava je istina da iz ove države idu svi, statistički drugi narodi i više od Hrvata. Cilj te histerije je pokazati da Hrvati imaju što malo tražiti u BiH, te im valja iseliti. To je priča koji nam se servira u sarajevskim medijima.
Hrvati danas moraju biti puno pametniji i mudriji da bi opstali na zemlji svojih predaka. Više no ikada trebaju se zaboraviti uski stranački interesi i trebaju se zbiti redovi kako se ne bi dogodio gubitak izbora. Ako Hrvati budu pametni neće ponovo dozvoliti da mu drugi izaberu predstavnike. Danas je valjda i pticama na grani jasno da jedino Dragan Čović može biti lider i član predsjedništva iz reda Hrvata. Glas za nekoga drugog je glas za politiku unitarizma i majorizacije Hrvata.

Na žalost postoje opcije koje svoju predizbornu kampanju svode samo na floskule i svaki njihov istup se svodi na omalovažavanje druge opcije, bez ikakvih programa i rješenja za stanje u kojem se nalaze Hrvati u BiH. Povijest je pokazala da je Hrvatima u BiH najgore bilo za vladavina platformi i alijansi gdje su neki „Hrvati" iskorišteni u majorizaciji svojih sunarodnjaka i zatim odbačeni od strane onih koji su ih instalirali kao stare čarape, te im danas im nema ni traga ni glasa.
Neke teze govore da se i danas u sarajevskoj kuhinji kuha neka nova platforma ili alijansa koja bi nastavila tekovine svojih prethodnika u majorizaciji Hrvata. Sjesti za stol s takvim kuharima je ravno političkom samoubojstvu. Ako se to ipak dogodi njihovi glasači će reći da nisu znali da će se to dogoditi. E gospodo samo da znate da je to itekako moguće i prije 07. listopada dobro razmislite kako nas spasiti od samih nas. Od ostalih ćemo se nekako uspjeti spasiti.

HERCEGOVINA.info