Fra Mario Knezović: Rad Zorana Šprajca, Titova sljedbenika, je 'sprdačina'

fra mario
"Poznajem jednu ženu koja je kao djevojka uhvatila svojeg oca kako gleda pornografiju. Na licu mjesta je od šoka izgubila menstruaciju i nikad ju nije dobila nazad", izjava je don Stojića zbog koje je prozvan, dok je biskup Jezerinac slično prošao zbog ove izjave: "Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali, najskuplji parfemi".

Način medijskog izvještavanja o ovim izjavama neki su ocijenili neprofesionalnim i novim napadom na Katoličku crkvu. O tome je pisao i poznati franjevac Mario Knezović, a njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti-

Iste ovakve naslovnice s ciljem da ogade Crkvu i Stepinca pojavljivale su se u vrijeme komunizma. Tada je uz Stepinčevu sliku pisalo kako je zločinac koji djeci vadi oči. Tim stazama revolucije i danas neki mediji marširaju. Naravno da ovo sad nije širenje mržnje. Reći nekome da je glup i gluplji je pohvala i izraz ljubavi. Razumije se da je biskup Jezerinac učinio lapsus i nije se adekvatno izrazio. Htio je, vjerojatno, reći da se od nerođenih prave kreme, a ne parfemi kako je izgovorio. Međutim, zar je jedna kriva izjava vrijedna ovakva linča i mržnje. A vi narode kupujte i uz 24 sata se zaglupljujte. Vi narode gledajte Zorana Šprajca. Vrh medijskoga uspjeha u Hrvatskoj je taj tko će bolje i gušće pljunuti na Crkvu i vjerničke vrednote. Zato je Šprajc novinar godine. Dokle god novinarske nagrade primaju oni koji na 'sprdačini' grade rejting i gledanost sve je baš 'sprdačina' i tako će ostati".

Harold Laski, engleski pisac političkih tekstova je zapisao: 'Narod bez pouzdanih vijesti jest, prije ili kasnije, narod bez temelja slobode'.

Direktno.hr