Fra Mario Knezović: Rad Zorana Šprajca, Titova sljedbenika, je 'sprdačina'

fra mario
fra mario
"Poznajem jednu ženu koja je kao djevojka uhvatila svojeg oca kako gleda pornografiju. Na licu mjesta je od šoka izgubila menstruaciju i nikad ju nije dobila nazad", izjava je don Stojića zbog koje je prozvan, dok je biskup Jezerinac slično prošao zbog ove izjave: "Danas svakodnevno ubijaju djecu po bolnicama pozivajući se na ženino pravo, kao da dijete nema ta ista prava. I znate što se radi od mesa te djece? Ako niste znali, najskuplji parfemi".

Način medijskog izvještavanja o ovim izjavama neki su ocijenili neprofesionalnim i novim napadom na Katoličku crkvu. O tome je pisao i poznati franjevac Mario Knezović, a njegovu objavu s Facebooka prenosimo u cijelosti-

Iste ovakve naslovnice s ciljem da ogade Crkvu i Stepinca pojavljivale su se u vrijeme komunizma. Tada je uz Stepinčevu sliku pisalo kako je zločinac koji djeci vadi oči. Tim stazama revolucije i danas neki mediji marširaju. Naravno da ovo sad nije širenje mržnje. Reći nekome da je glup i gluplji je pohvala i izraz ljubavi. Razumije se da je biskup Jezerinac učinio lapsus i nije se adekvatno izrazio. Htio je, vjerojatno, reći da se od nerođenih prave kreme, a ne parfemi kako je izgovorio. Međutim, zar je jedna kriva izjava vrijedna ovakva linča i mržnje. A vi narode kupujte i uz 24 sata se zaglupljujte. Vi narode gledajte Zorana Šprajca. Vrh medijskoga uspjeha u Hrvatskoj je taj tko će bolje i gušće pljunuti na Crkvu i vjerničke vrednote. Zato je Šprajc novinar godine. Dokle god novinarske nagrade primaju oni koji na 'sprdačini' grade rejting i gledanost sve je baš 'sprdačina' i tako će ostati".

Harold Laski, engleski pisac političkih tekstova je zapisao: 'Narod bez pouzdanih vijesti jest, prije ili kasnije, narod bez temelja slobode'.

Direktno.hr