Čime su Hrvati u BiH zaslužili da se sarajevsko - zagrebačka komunistička struja iživljava na njima

Mjesec dana su pljuvali po njemu zbog toga što je Hercegovac, što je sirov, što nema način komunikacije  kakav npr. ima Ivo Josipović itd. Govorilo se kako je izbor Bandića propast za Hrvatsku, počelo je bilo pljuvanje po Hercegovcima, uvrede se nisu birale. I iza većine njih je stajao SDP. Kako hrvatski, tako i ovaj u BiH.
Piše: Toni Kovačević

I onda bivša partijska gospoda pokaže još jednom svoju "dosljednost" i kandidiraju ponovo Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. I Komšić u kampanji dokaže kako je Bandić za njega, onakav kakav jest, gospodin čovjek, kako Bandić u odnosu na njega ima kulturu ponašanja i kulturu u razgovoru. I još puno toga. Ali sada SPD šuti. Primitivac iz njihovih redova može zastupati Hrvate, ali Bandić ne može. 

Ali nije tu kraj priče. Gospodi iz SDP-a ne smeta ni to što takvog Komšića biraju Bošnjaci, a ne Hrvati. Rijetko da ćemo igdje u suvremenom svijetu susresti ovakav apsurd, dvoličnost, pa čak i nemoral. Njima je to normalno. Ne samo da je normalno, nego se i zdušno trude kako bi Komšić na isti način bio ponovo izabran. 

Ne smeta to ni Zoranu Milanoviću, koji se godinama poziva na nekakvu pravičnost u politici, moral i sve ono što sam nije u stanju primijeniti u svom životu. Uz njega je i Stjepan Mesić koji će doći u Sarajevo kako bi podržao Komšića. Osoba koja je nanijela Hrvatima u BiH više štete nego prošli rat sada podržava kandidata za hrvatskog člana Predsjedništva BiH kojeg biraju Bošnjaci. Ima li još neki čavao da ga bivši hrvatski predsjednik zabije u lijes Hrvata u BiH? Mislim da nema? Jer da ima, on bi ga već odavno zabio. 

Ne znam čime su Hrvati u BiH zaslužili da se sarajevsko - zagrebačka komunistička struja iživljava na njima kada im se god pruži prilika. Ne sjećam se da su Hercegovci njima nanijeli nekakvo veliko zlo, štetu, da su borili protiv njih ili ih tjerali iz njihovih domova. 

A to upravo oni rade svim Hrvatima u Hercegovini. I većini Hrvata u Bosni. Dvostrukim mjerilima i lošom politikom upravo ova ekipa sustavno tjera Hrvate na iseljavanje iz BiH. Još su izgleda našli partnere u nekim strankama koje nose hrvatski predznak. Upravo oni trebaju znati kako svaka koalicija sa ovakvom ekipom graniči s izdajom Hrvata u BiH. 

Kako drugačije tumačiti pristanak nekih od vodećih hrvatskih političara da Hrvat ne bude na čelu vijeća ministara iduće četiri godine ili pad ravnodušnost činjenice da Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH. 

Izbori su za dva dana, a postoji još mnoštvo razloga, osim navedenog, da Hrvati u što većem broju izađu na birališta i glasuju po svojoj savjesti. Uostalom, zar Komšićeva retorika zadnjih mjesec dana nije dovoljan razlog svim Hrvatima da izađu na izbore i glasuju ne za nekog od svojih kandidata nego samo protiv Komšića? Takav je recept primijenjen prije četiri godine. Tada se glasovalo protiv Čovića. Bez obzira tko je bio s druge strane. Recept bi sada trebao biti isti, samo imena drugačija!

poskok.info